dadels zonder pit
rozijnen
tomatenconcentraat
tomatenpassata
amandelschilfers
peper en zout
koriander
gember
komijn
kaneel
peper en zout
tajine van konijn met zoete aardappel
ingrediënten - info
konijn
gevogeltebouillon
witte wijn
zoete aardappel
pastinaak
wortelen
raapjes
knoflook
uien
olijfolie
Zet, in geval van het gebruik van een elektrische tajine, de
timer op 3 uur. In de oven op naar schatting, 2 uur, maar daar
heb ik geen ervaring mee. Voeg een half uur voor het einde
van de kooktijd de dadels toe.
Werk af met gegrilde amandelschilfers en verse gehakte
selderblaadjes.
Schroei de stukken konijn rondom dicht in olijfolie.
Schil de groenten: zoete aardappelen, pastinaak, raapjes,
wortelen, selder, uien en een paar teentjes knoflook. Snijd de
groenten in grove stukken. Bak de uien tot glanzend in wat
olijfolie. Doe er het geplette knoflook bij en laat nog even
doorbakken.
Leg het konijn en de groenten in de tajine. Kruid met gelijke
hoeveelheden komijn, gember, kaneel en korianderpoeder.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet er een half glas witte wijn bij en het drievoud aan
gevogeltebouillon. De ingrediënten hoeven niet te zwemmen
in de tajine. Roer alles goed om met toevoeging van een paar
eetlepels tomatenpuree, een blik tomatenblokjes en een
handvol rozijnen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.