tajine van konijn met zoete aardappel
dadels zonder pit rozijnen tomatenconcentraat tomatenpassata amandelschilfers peper en zout koriander gember komijn kaneel peper en zout

tajine van konijn met zoete aardappel

ingrediënten - info konijn gevogeltebouillon witte wijn zoete aardappel pastinaak wortelen raapjes knoflook uien olijfolie
Zet, in geval van het gebruik van een elektrische tajine, de timer op 3 uur. In de oven op naar schatting, 2 uur, maar daar heb ik geen ervaring mee. Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd de dadels toe. Werk af met gegrilde amandelschilfers en verse gehakte selderblaadjes.
tajine van konijn met zoete aardappel
de              passie Creatief Koken kookvurige
Schroei de stukken konijn rondom dicht in olijfolie. Schil de groenten: zoete aardappelen, pastinaak, raapjes, wortelen, selder, uien en een paar teentjes knoflook. Snijd de groenten in grove stukken. Bak de uien tot glanzend in wat olijfolie. Doe er het geplette knoflook bij en laat nog even doorbakken. Leg het konijn en de groenten in de tajine. Kruid met gelijke hoeveelheden komijn, gember, kaneel en korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Giet er een half glas witte wijn bij en het drievoud aan gevogeltebouillon. De ingrediënten hoeven niet te zwemmen in de tajine. Roer alles goed om met toevoeging van een paar eetlepels tomatenpuree, een blik tomatenblokjes en een handvol rozijnen.
print

tajine van konijn

met zoete

aardappel

Bereiding
Zet, in geval van het gebruik van een elektrische tajine, de timer op 3 uur. In de oven op naar schatting, 2 uur, maar daar heb ik geen ervaring mee. Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd de dadels toe. Werk af met gegrilde amandelschilfers en verse gehakte selderblaadjes.
dadels zonder pit rozijnen tomatenconcentraat tomatenpassata amandelschilfers peper en zout koriander gember komijn kaneel peper en zout
Ingrediënten
ingrediënten - info konijn gevogeltebouillon witte wijn zoete aardappel pastinaak wortelen raapjes knoflook uien olijfolie
Schroei de stukken konijn rondom dicht in olijfolie. Schil de groenten: zoete aardappelen, pastinaak, raapjes, wortelen, selder, uien en een paar teentjes knoflook. Snijd de groenten in grove stukken. Bak de uien tot glanzend in wat olijfolie. Doe er het geplette knoflook bij en laat nog even doorbakken. Leg het konijn en de groenten in de tajine. Kruid met gelijke hoeveelheden komijn, gember, kaneel en korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Giet er een half glas witte wijn bij en het drievoud aan gevogeltebouillon. De ingrediënten hoeven niet te zwemmen in de tajine. Roer alles goed om met toevoeging van een paar eetlepels tomatenpuree, een blik tomatenblokjes en een handvol rozijnen.
de              passie Creatief Koken kookvurige