prei
ui
knoflook
kappertjes
lichte room
droge vermouth
witte wijn
peterselie
roggenvleugel met gemarineerde venkel
Preiroomsaus. Kuis de groenten en snijd de prei op ringetjes,
de ui in halvemaantjes en druk een paar gepelde
knoflookteentjes door de knoflookpers. Bak deze ingrediënten
samen in een beetje boter. Giet er na een paar minuutjes een
scheut witte wijn, een glas culinaire room en de helft zoveel
droge vermouth bij. Kruid met peper en zout. Meng met een
paar koffielepeltjes uitgelekte kappertjes. Laat een paar
minuten doorkoken.
Gemarineerde venkel. Was en snijd de venkelknollen met de
broodsnijmachine in dunne plakjes. Verwijder de harde kern
onderaan niet, opdat ze niet uiteen zouden vallen. Maak een
marinade van 4 delen sinaasappelsap, 3 delen olijfolie en 1
deel witte balsamico-azijn. Hier werden bloedsinaasappelen
gebruikt, maar gewone zijn ook OK.
ingrediënten - info
roggenvleugels
vloeiende bloem
boter
venkel
witte balsamico
(bloed)sinaasappel
olijfolie
Giet de marinade in een ondiepe ovenschotel. Wentel er de
venkel in. Zorg ervoor dat ze zoveel als mogelijk naast elkaar
liggen in één laag. Laat minstens een uur marineren. Draai ze
een paar keren om. Zet de ovenschotel, met de marinade er
nog in, 30 minuten in een voorverwarmde oven op hetelucht
en op 185°C.
Roggenvleugels. Dep de vleugels droog met keukenpapier
en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak ze 4 tot 5 minuten
aan elke kant in bruisende boter aangelengd met olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Afwerking. Spreid een paar venkelschijven uit over
voorverwarmde borden. Leg daarop een roggenvleugeltje en
de preiroomsaus. Dien op met een aardappelbereiding naar
keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.