kerstomaatjes
knoflook
bamboe
gekonfijte gember
verse koriander
kipfilet
hamblokjes
eieren
wokolie
bami kruidenmix
peper en zout
ingrediënten - info
courgettes
uien
broccoli
wortelen
selder
prei
Chinese kool
taugé
paprika’s
bami goreng met courgettenoedels
Wie bami goreng zegt, denkt meestal aan gewokte
noedels met vlees, groenten en een zeer herkenbare
smaak van de kruidenmix die erin verwerkt is. In dit recept
worden de noedels vervangen door ‘courghetti’, ofwel
courgettes die door de spiraalsnijder gehaald zijn. Ze
vormen lange slierten, die veel gelijken op spaghetti of
noedels. Dat is een perfect alternatief voor wie een
koolhydraatarm eetpatroon volgt. Maar wat méér is, het is
gewoon lekker.
Courgettenoedels. Was de courgette grondig maar schil ze
niet. Verwijder beide uiteinden en druk de courgette door een
spiraalsnijder. De rauwe slierten zijn waterig. Om dat weg te
werken zonder zout te gebruiken, spreid je ze uit op een
ovenrooster. Zet de oven op 100°C, op heteluchtstand en laat
ze minstens een half uurtje uitzweten. Ze moeten verder niet
gewokt, gebakken of gekookt worden. Houd ze warm op 85°C
tot het opdienen.
Groenten. Snijd een paar worteltjes, een paar snoeppaprika’s
en een grote gele ui in een fijne brunoise. Snijd een preistaaf
en een selderijstengel in ringetjes. Snijd de Chinese kool in
sliertjes. Was de sojascheuten en laat de bamboescheuten
uitlekken. Knijp een paar teentjes knoflook door de
knoflookpers. Snijd een stukje gekonfijte gember in fijne
reepjes. Wok al deze groenten samen kort in wat wokolie.
Voeg een glas water toe en meng met de kruidenmix.
Andere bereidingen. Maak een omelet van twee eitjes en
snijd ze in reepjes van een centimetertje breed. Snijd een
kipfilet in grote dobbelstenen, schroei ze dicht op hoog vuur
en wok ze daarna volledig gaar op lager vuur. Kruid met peper
en zout. Haal de roosjes van een broccoli en stoom ze gaar.
Afwerking. Meng de gewokte groenten met de kipblokjes en
omeletreepjes, hamblokjes en gestoomde broccoli. Vul de
borden met courgettenoedels en schep daarover een flinke
portie groenten- en vleesmengeling. Werk de borden af met
gehalveerde veelkleurige kerstomaatjes en gesnipperde verse
koriander.
Wil je zelf je kruidenmix voor bami goreng maken, meng
dan naar eigen smaak deze ingrediënten: knoflookpoeder,
korianderpoeder, gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder,
kurkuma, chilipoeder, kerrie, peper en zout.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.