bami goreng met courgettenoedels
kerstomaatjes knoflook bamboe gekonfijte gember verse koriander kipfilet hamblokjes eieren wokolie bami kruidenmix peper en zout
ingrediënten - info courgettes uien broccoli wortelen selder prei Chinese kool taugé paprika’s

bami goreng met courgettenoedels

Wie bami goreng zegt, denkt meestal aan gewokte noedels met vlees, groenten en een zeer herkenbare smaak van de kruidenmix die erin verwerkt is. In dit recept worden de noedels vervangen door ‘courghetti’, ofwel courgettes die door de spiraalsnijder gehaald zijn. Ze vormen lange slierten, die veel gelijken op spaghetti of noedels. Dat is een perfect alternatief voor wie een koolhydraatarm eetpatroon volgt. Maar wat méér is, het is gewoon lekker.
Courgettenoedels. Was de courgette grondig maar schil ze niet. Verwijder beide uiteinden en druk de courgette door een spiraalsnijder. De rauwe slierten zijn waterig. Om dat weg te werken zonder zout te gebruiken, spreid je ze uit op een ovenrooster. Zet de oven op 100°C, op heteluchtstand en laat ze minstens een half uurtje uitzweten. Ze moeten verder niet gewokt, gebakken of gekookt worden. Houd ze warm op 85°C tot het opdienen. Groenten. Snijd een paar worteltjes, een paar snoeppaprika’s en een grote gele ui in een fijne brunoise. Snijd een preistaaf en een selderijstengel in ringetjes. Snijd de Chinese kool in sliertjes. Was de sojascheuten en laat de bamboescheuten uitlekken. Knijp een paar teentjes knoflook door de knoflookpers. Snijd een stukje gekonfijte gember in fijne reepjes. Wok al deze groenten samen kort in wat wokolie. Voeg een glas water toe en meng met de kruidenmix.
Andere bereidingen. Maak een omelet van twee eitjes en snijd ze in reepjes van een centimetertje breed. Snijd een kipfilet in grote dobbelstenen, schroei ze dicht op hoog vuur en wok ze daarna volledig gaar op lager vuur. Kruid met peper en zout. Haal de roosjes van een broccoli en stoom ze gaar. Afwerking. Meng de gewokte groenten met de kipblokjes en omeletreepjes, hamblokjes en gestoomde broccoli. Vul de borden met courgettenoedels en schep daarover een flinke portie groenten- en vleesmengeling. Werk de borden af met gehalveerde veelkleurige kerstomaatjes en gesnipperde verse koriander. Wil je zelf je kruidenmix voor bami goreng maken, meng dan naar eigen smaak deze ingrediënten: knoflookpoeder, korianderpoeder, gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, kerrie, peper en zout.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

bami goreng met

courgettenoedels

Bereiding
kerstomaatjes knoflook bamboe gekonfijte gember verse koriander kipfilet hamblokjes eieren wokolie bami kruidenmix peper en zout
ingrediënten - info courgettes uien broccoli wortelen selder prei Chinese kool taugé paprika’s
Ingrediënten
Wie bami goreng zegt, denkt meestal aan gewokte noedels met vlees, groenten en een zeer herkenbare smaak van de kruidenmix die erin verwerkt is. In dit recept worden de noedels vervangen door ‘courghetti’, ofwel courgettes die door de spiraalsnijder gehaald zijn. Ze vormen lange slierten, die veel gelijken op spaghetti of noedels. Dat is een perfect alternatief voor wie een koolhydraatarm eetpatroon volgt. Maar wat méér is, het is gewoon lekker.
Courgettenoedels. Was de courgette grondig maar schil ze niet. Verwijder beide uiteinden en druk de courgette door een spiraalsnijder. De rauwe slierten zijn waterig. Om dat weg te werken zonder zout te gebruiken, spreid je ze uit op een ovenrooster. Zet de oven op 100°C, op heteluchtstand en laat ze minstens een half uurtje uitzweten. Ze moeten verder niet gewokt, gebakken of gekookt worden. Houd ze warm op 85°C tot het opdienen. Groenten. Snijd een paar worteltjes, een paar snoeppaprika’s en een grote gele ui in een fijne brunoise. Snijd een preistaaf en een selderijstengel in ringetjes. Snijd de Chinese kool in sliertjes. Was de sojascheuten en laat de bamboescheuten uitlekken. Knijp een paar teentjes knoflook door de knoflookpers. Snijd een stukje gekonfijte gember in fijne reepjes. Wok al deze groenten samen kort in wat wokolie. Voeg een glas water toe en meng met de kruidenmix.
Andere bereidingen. Maak een omelet van twee eitjes en snijd ze in reepjes van een centimetertje breed. Snijd een kipfilet in grote dobbelstenen, schroei ze dicht op hoog vuur en wok ze daarna volledig gaar op lager vuur. Kruid met peper en zout. Haal de roosjes van een broccoli en stoom ze gaar. Afwerking. Meng de gewokte groenten met de kipblokjes en omeletreepjes, hamblokjes en gestoomde broccoli. Vul de borden met courgettenoedels en schep daarover een flinke portie groenten- en vleesmengeling. Werk de borden af met gehalveerde veelkleurige kerstomaatjes en gesnipperde verse koriander. Wil je zelf je kruidenmix voor bami goreng maken, meng dan naar eigen smaak deze ingrediënten: knoflookpoeder, korianderpoeder, gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, kerrie, peper en zout.
de              passie Creatief Koken kookvurige