wintersoep met aardpeer, pastinaak en paarse wortelen
ingrediënten - info
pastinaak
aardpeer
paarse wortelen
sjalotjes
peterselie
In een gewone kookpot: leg er de groenten in, giet er
kippenbouillon over tot het gewenste volume. Breng aan de
kook en laat een half uurtje sudderen tot de groenten gaar
zijn.
Zet dan de staafmixer in de soep en pureer tot een romige
massa. Meng met een busje room.
Op het bord: schep de soep in voorverwarmde diepe borden.
Werk af met een paar gekneusde voorgekookte en
opgewarmde kastanjes, plukjes peterselie en lijntjes room.
Kuis, schil en snijd de groenten in grove stukken: de aardpeer,
pastinaak, paarse wortelen, sjalotjes, prei en selder. Maak een
kippenbouillon, ofwel vers ofwel met bouillonblokjes.
In een soepmachine: Doe alle ingrediënten in de
soepmachine, een Magimix of een soortgelijk apparaat en
selecteer een programma voor romige soep. Meng met 25 cl
room (op ongeveer 1 ½ liter) als de soep klaar is, op de
daarvoor bedoelde stand.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.