uienpoeder
salie
rozemarijn
laurier
kruidnagel
jeneverbes
vijgenconfit
mosterd
tomatenpuree
room
vloeiende bloem
lente-ui
parmezaan
wildfond
ravioli met polpette van hert
ingrediënten - info
hertenvlees
geroosterde uitjes
uienpoeder
nootmuskaat
peper en zout
00-pastabloem
eieren
kurkumma
gedroogde veenbessen
marsala
pijnboompitjes
zwarte knoflook
Op het bord: een spiegel saus, een viertal polpette en een
paar raviolikussentjes. Werk af met gesnipperde lente-uitjes,
gesneden teentjes zwarte knoflook en schaafsel van
parmezaan.
Polpette. Meng fijngehakt hertenvlees met gedroogde
geroosterde uisnippers, knoflookpoeder, uipoeder en
nootmuskaat. Breng verder op smaak met peper en zout.
Vorm gehaktballetjes van het mengsel. Pocheer ze in wildfond.
Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven. Laat ze uitlekken en
afkoelen tot lauw. Bak ze daarna rondom goudbruin in
bruisende boter.
Ravioli pasta. Koop verse lasagnevellen of maak ze zelf in
een pastamachine. Voeg in dat geval 2 eetlepels kurkuma toe
aan 350 gram pastabloem. Dat zorgt voor een mooie gele
kleur, zonder de smaak te beïnvloeden. Draai de pasta
volgens de instructies voor de machine met de juiste
hoeveelheid eieren en water.
Ravioli vulling. Laat gedroogde veenbessen weken in zoete
marsalawijn. Rooster een handvol pijnboompitjes. Snipper een
tiental teentjes gefermenteerd knoflook. Stort deze drie
ingrediënten in een blender en pureer tot een vaste droge
massa.
Steek met een ring rondjes uit de verse vellen lasagne. Vul ze
met een koffielepeltje vulling, plooi dicht, verzegel de rand met
een vork en kook ze een viertal minuutjes in kokend water.
Saus. Laat de wildfond inkoken die gebruikt werd om de
vleesballetjes te pocheren. Leg er een takje rozemarijn en een
blaadje laurier bij. Kruid verder af met kruidnagel, jeneverbes,
salie, peper en zout. Voeg een paar eetlepels vijgenconfit,
tomatenpuree en mosterd toe.
Zeef de ingekookte saus, meng met een flinke scheut room en
bind met vloeiende bloem opgelost in water.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.