flesje bier Fagnes Blood
Orange
bloedsinaasappel
ijsblokjes
ingrediënten - info
25 ml citroensiroop
25 ml gin
50 cl Douceur des Fagnes
(vervangbaar door
kersenlikeur)
bloody mummy
Deze cocktail is een eigen interpretatie van een
origineel recept op de drankenkaart van Brasserie
Des Fagnes in Mariembourg (Couvin). Het
hoofdingrediënt is een lokaal biertje gemaakt op
basis van bloedappelsienen. Wil je het zelf
uitproberen, dan kan het ook met een gelijksoortig
biertje uit eigen streek. Ik denk dat een kriekbiertje
het dichtst in de buurt komt. Een (vakantie)tip: de
Brasserie des Fagnes is absoluut een bezoek waard.
Je kan er lekker eten en met de camper gratis
overnachten op een ruime parking. Dat scheelt al
snel een biertje of zo…
Neem een groot, bolvormig cocktailglas voor gin en schep er
een paar ijsblokjes in.
Vul aan met 25 ml citroensiroop, 25 ml gin en 50 ml van het
aperitiefdrankje op basis van witte wijn en kersensap.
Voeg het sap van een halve bloedsinaasappel toe. Vul aan
met een flesje bier op basis van bloedsinaasappel. Vervang
eventueel door kriekbier.
Versier de rand met een schijfje bloedsinaasappel of wat je
inspiratie je nog méér ingeeft.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Selectie