spekreepjes
bokaal doperwtjes
kerstomaatjes
olijfoliespray
spaghetti
basilicum
Gruyère
ingrediënten - info
duivenfilets
geklaarde boter
peper en zout
zilveruitjes
zonnebloemolie
vadouvan kruidenmix
traag gegaarde duivenfilets met een winterse pasta
Filets van duif. Kruid de filets met peper en zout. Bak ze
rondom aan in geklaarde boter en laat ze afkoelen. Leg ze
mooi aaneensluitend naast mekaar in een foliezak en trek ze
vacuüm.
Gaar ze sous vide 45 minuten op exact 65°C in een
warmwaterbad. Leg de zak daarna onmiddellijk in een ijsbad
en laat snel afkoelen. Leg de zak ongeopend in de koelkast tot
verder gebruik.
Gebakken zilveruitjes. Maak de zilveruitjes schoon of laat
ontdooien bij gebruik van een diepvriesproduct. Verhit in een
pannetje een bodempje zonnebloemolie. Doe er twee eetlepels
vadouvankruidenmix bij. Laat een minuutje pruttelen en voeg
dan nog een glas olie toe. Laat opnieuw 5 minuten sudderen.
Zeef de vadouvanolie en bak er de uitjes in op laag vuur, tot ze
rondom mooi goudkleurig zijn.
Andere bereidingen. Bak een portie spekreepjes in een beetje
olie tot ze krokant zijn. Voeg de uitgelekte erwtjes uit een
bokaal toe en roer om. Bestuif een portie kerstomaatjes met
olijfoliespray en laat ze poffen in een antikleefpan. Kook de
pasta van je keuze gaar en in dit geval is dat volkoren
spaghetti.
Leg de zak met duivenfilets op een bord en laat ze een
kwartiertje op temperatuur komen in een oven voorverwarmd
op 85°C. haal ze daarna uit de zak en bak de filets kort in een
pan met wat boter. Kruid bij met peper en zout.
Op het bord. Een tweetal filets van duif, een nestje pasta met
daarop en errond de zilveruitjes, de kerstomaatjes en de
mengeling van erwtjes en spekjes. Werk af met een plukje
verse basilicum en geraspte gruyère.
meer recepten met pluimvee: