vanillesuiker
mango’s
mascarpone
cacaopoeder
ingrediënten - info
eieren
bloemsuiker
vanillesuiker
mango-mascarpone met chocoladeroom
Verwijder de pitten, schil en pureer het vruchtvlees van 2
mango’s. Klop, au bain-marie, 3 eidooiers op met 80 g fijne
suiker en 20 g vanillesuiker. Voeg geleidelijk de mangopuree
toe. Blijf kloppen, tot de eidooiers beginnen te binden.
Week twee gelatineblaadjes en los ze op in de warme
bereiding. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Spatel de
mangobereiding onder 500 g mascarpone. Schep de mousse
in dessertglazen. Dek af en zet koel weg.
Maak de chocoladeroom. Meng 25 cl volle room met 12 g
vanillesuiker en 12 g cacaopoeder. Giet deze mix in een kidde
(sifon) en zet koel weg.
Afwerking. Leg een rond kartonnetje half over de
dessertglazen en bepoeder de vrije ruimte met cacaopoeder.
Spuit een toefje chocoladeroom op het vrijgehouden gedeelte
van de mousse.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.