roggenvleugel in tomatenroomsaus
culinaire room geroosterde uitjes peterselie salie tijm rozemarijn oregano peper en zout
ingrediënten - info roggenvleugels vloeiende bloem passata witte wijn witte balsamico ansjovisfilets
vrijgeven.

roggenvleugel in tomatenroomsaus

De saus. Warm een half litertje tomatenpassata op en kruid met gedroogde uitjes, gesnipperde salieblaadjes, gehakte peterselie, gedroogde tijm, oregano, rozemarijn, peper en zout. Voeg optioneel en naar smaak dille en venkelzaadpoeder toe. Voeg een flesje culinaire room toe, een glas witte wijn en een borrelglas witte balsamico. Vervolledig de saus met een paar ansjovisfilets uit een bokaaltje. Laat de saus op laag vuur en afgedekt een tiental minuutjes sudderen. Droog de roggenvleugels af met keukenpapier. Bestuif ze met vloeiende bloem gemengd met peper en zout. Bak de vleugels goudbruin en gaar in bruisende boter, in ongeveer vier minuutjes per kant. Op het bord: een spiegel tomatenroomsaus en daarop een roggenvleugeltje. Werk af met wat plukjes peterselie en met een puree van bloemkool en prei, of een aardappelbereiding naar keuze.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Bereiding
De saus. Warm een half litertje tomatenpassata op en kruid met gedroogde uitjes, gesnipperde salieblaadjes, gehakte peterselie, gedroogde tijm, oregano, rozemarijn, peper en zout. Voeg optioneel en naar smaak dille en venkelzaadpoeder toe. Voeg een flesje culinaire room toe, een glas witte wijn en een borrelglas witte balsamico. Vervolledig de saus met een paar ansjovisfilets uit een bokaaltje. Laat de saus op laag vuur en afgedekt een tiental minuutjes sudderen. Droog de roggenvleugels af met keukenpapier. Bestuif ze met vloeiende bloem gemengd met peper en zout. Bak de vleugels goudbruin en gaar in bruisende boter, in ongeveer vier minuutjes per kant. Op het bord: een spiegel tomatenroomsaus en daarop een roggenvleugeltje. Werk af met wat plukjes peterselie en met een puree van bloemkool en prei, of een aardappelbereiding naar keuze.
culinaire room geroosterde uitjes peterselie salie tijm rozemarijn oregano peper en zout
ingrediënten - info roggenvleugels vloeiende bloem passata witte wijn witte balsamico ansjovisfilets
Ingrediënten

roggenvleugel in

tomatenroomsaus

roggenvleugel in tomatenroomsaus
de              passie Creatief Koken kookvurige