camembert
geroosterde uitjes
cayennepeper
boter
croque camembert
ingrediënten - info
toastbrood
gekookte beenham
belegen gouda
Smeer de bovenkant van de sneetjes toastbrood in met boter.
Maak een opbouw van een sneetje brood, een plakje gouda
zonder korst, een schelletje gekookte ham, weer een plakje
kaas en daarop het tweede sneetje toastbrood, de beboterde
kant naar boven.
Snijd een camembert in schijven. Haal de korst eraf, hoewel
dit niet strikt noodzakelijk is. Bedek de bovenkant van de
croque volledig met een dikke laag van deze zachte kaas.
Verwarm de oven op 220°C. Leg de croques op een velletje
bakpapier op een ovenrooster. Schuif het rooster bovenaan in
de oven. Zet die op de heteluchtstand.
Reken op een vijf tot tien minuutjes oventijd, maar blijf erbij
om de kleur te beoordelen. Als het toastbrood goudbruin
wordt, de camembert kleurt mooi en begint af te druipen langs
de randen, dan is je croque camembert klaar.
Werk af met gedroogde geroosterde uitjes en cayennepeper.