waterzooi van kabeljauwhaasje met lamsoor en spinazie
Voorbereiding. Kuis en snijd een dikke wortel, een preistaaf
en een paar sprietjes groene selder in stukken van een vijftal
centimeter lang. Verdeel die verder in dunne reepjes. Snijd een
ui in halvemaantjes. Was het lamsoor en haal er de dikkere
stengels af. Was de spinazie grondig en laat uitlekken. Snijd
een paar lente-uitjes met het groen eraan, op ringetjes.
Bereiding. Pocheer de stukken kabeljauwhaasje in de hete
visbouillon met mosselkruiden en zorg ervoor dat de
bouillon niet meer kookt. Het pocheren duurt kort, maximaal 2
minuutjes, omdat de vismoten anders uiteenvallen. Controleer
met een spiesje of de vis binnenin gaar is. Haal de moten uit
de bouillon en bewaar ze afgedekt met folie in de oven op
warmhoudtemperatuur.
ingrediënten - info
kabeljauwhaasje
grijze garnalen
wortelen
selder
uien
prei
lente-uitjes
bieslook
Zeef de bouillon. Stoof de prei, wortel, selder en ui in een pan
met een flinke klont boter. Bestuif, eens ze gaar zijn, met een
paar eetlepels vloeiende bloem. Roer om en laat kort
meebakken.
Giet nu afwisselend hete bouillon en kookroom in de pan en
roer om tot je een lichtgebonden saus hebt. Breng op smaak
met peper en zout.
Neem een andere pan en bak de spinazie kort in wat boter op
hoge temperatuur. Stop net voor de spinazie teveel vocht
verliest. De blaadjes mogen nog een goeie beet hebben. Doe
hetzelfde met het lamsoor.
Op het bord. Schep in het midden van de borden een hoopje
spinazie. Schep daarrond de groentesaus. Leg een tweetal
vismoten op de spinazie. Verdeel het gebakken lamsoor over
de borden.
Werk af met grijze garnaaltjes, ringetjes lente-ui, plukjes
peterselie en gesnipperd bieslook. Dien op met een
aardappelbereiding naar keuze, bijvoorbeeld aardappelpuree.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.