open lasagne met kip en truffel
verse salie olijfolie vloeiende bloem boter koffieroom parmezaan mozzarella nootmuskaat peper en zout peterselie
ingrediënten - info kipfilet kipkruiden lasagnevellen kastanjechampignons ingemaakte truffel kippenbouillon sjalotjes knoflook verse tijm
vrijgeven.

open lasagne met kip en truffel

Hak de sjalotjes fijn en pers een halve bol knoflookteentjes door de knoflookpers. Stoof beiden samen in een pannetje in wat olijfolie. Snijd een stuk kippenwit in reepjes. Volg daarbij de structuur van het vlees. Kruid met kipkruiden. Bak de reepjes in een pannetje met wat olijfolie. Kook verse of voorgekookte harde lasagnevellen in een pot met ruim veel water. Twee minuutjes volstaan voor een ‘al dente’ resultaat. Opbouw. Schep een lepel saus op het bord. Leg daarop lagen met lasagnevellen, saus, reepjes kippenwit, champignons, mozzarella, sjalotjes met knoflook. Bouw verder op tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een lepel saus, daarop een paar stukjes champignon en de rest van de truffel. Nog wat mozzarella erover en zet de borden dan een tweetal minuutjes in de oven op grillstand om de kaas te laten smelten en kleuren. Werk de borden uit de oven af met wat gehakte peterselie. Dien warm op, maar zorg voor onderleggertjes om de warme borden op tafel te zetten.
Maak een lichte roux met boter en vloeiende bloem. Leng aan tot een romige saus met kruidige kippenbouillon en koffieroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng met een kopje geraspte parmezaan. Snijd een bakje kastanjechampignons in schijfjes. Snijd een ingemaakte truffel in schijfjes. Best is uiteraard om een verse truffel te gebruiken, maar dat is helaas niet naar ieders budget. Bak de champignons en de helft van de truffel in wat olijfolie. Voeg geritste tijm, gehakte salieblaadjes en peterselieplukjes toe. Bak tot de champignons hun vocht verliezen en dat verdampt is.
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Bereiding
Hak de sjalotjes fijn en pers een halve bol knoflookteentjes door de knoflookpers. Stoof beiden samen in een pannetje in wat olijfolie. Snijd een stuk kippenwit in reepjes. Volg daarbij de structuur van het vlees. Kruid met kipkruiden. Bak de reepjes in een pannetje met wat olijfolie. Kook verse of voorgekookte harde lasagnevellen in een pot met ruim veel water. Twee minuutjes volstaan voor een ‘al dente’ resultaat. Opbouw. Schep een lepel saus op het bord. Leg daarop lagen met lasagnevellen, saus, reepjes kippenwit, champignons, mozzarella, sjalotjes met knoflook. Bouw verder op tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een lepel saus, daarop een paar stukjes champignon en de rest van de truffel. Nog wat mozzarella erover en zet de borden dan een tweetal minuutjes in de oven op grillstand om de kaas te laten smelten en kleuren. Werk de borden uit de oven af met wat gehakte peterselie. Dien warm op, maar zorg voor onderleggertjes om de warme borden op tafel te zetten.
verse salie olijfolie vloeiende bloem boter koffieroom parmezaan mozzarella nootmuskaat peper en zout peterselie
ingrediënten - info kipfilet kipkruiden lasagnevellen kastanjechampignons ingemaakte truffel kippenbouillon sjalotjes knoflook verse tijm
Ingrediënten

open lasagne

met kip en truffel

Maak een lichte roux met boter en vloeiende bloem. Leng aan tot een romige saus met kruidige kippenbouillon en koffieroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng met een kopje geraspte parmezaan. Snijd een bakje kastanjechampignons in schijfjes. Snijd een ingemaakte truffel in schijfjes. Best is uiteraard om een verse truffel te gebruiken, maar dat is helaas niet naar ieders budget. Bak de champignons en de helft van de truffel in wat olijfolie. Voeg geritste tijm, gehakte salieblaadjes en peterselieplukjes toe. Bak tot de champignons hun vocht verliezen en dat verdampt is.
de              passie Creatief Koken kookvurige