kruidnagelpoeder
gruyère
tomatenpuree
boter
olijfolie
vloeiende bloem
culinaire room
foelie
peper en zout
peterselie
ingrediënten - info
gekonfijte eend
lasagnebladen
pompoen
zoete uien
gedroogde cranberries
brandy
uiengranulaat
knoflookpoeder
jeneverbessen
Verwarm de gekonfijte eendenbouten. Verwijder vel en
botten. Trek het vlees in reepjes, ‘pulled duck’ als het ware.
Snijd de pompoen op blokjes. Stoom ze gaar in 20 minuten op
110°C. Schep de gegaarde pompoen in de blender en mix tot
moes met een beetje room.
Maak een roux. Leng aan tot bechamel met room. Kruid met
peper, zout en foelie. Voeg de pompenmoes toe en verrijk de
saus met een paar eetlepels tomatenpuree.
Snijd een paar zoete uien in halvemaantjes. Stoof ze aan in
bruisende boter en laat ze karamelliseren.
Maak de vulling van de cannelloni’s: meng het
eendenvlees, de gekaramelliseerde ui en een handvol
gedroogde cranberry’s geweekt in brandy. Kruid met een
mespuntje kruidnagelpoeder, een paar geplette
jeneverbessen, uiengranulaat en knoflookpoeder.
Gebruik je aangekochte verse lasagnevellen, week die dan
eerst in warm water. Dat is niet nodig als je zelf je
lasagnevellen maakt. Spreid de vellen open op het werkblad.
Leg in het midden van elk vel een hoopje van de vulling. Rol
op tot cannelloni’s en schik ze in een ovenschotel ingevet met
olijfolie. Overgiet met pompoensaus. Leg er een laagje
geraspte gruyère overheen.
Zet de ovenschotel 25 minuten in een oven voorverwarmd op
185°C. Eventueel iets langer tot de kaas mooi gekleurd is.
Werk op het bord af met wat gesnipperde bladpeterselie.
cannelloni met gekonfijte eend in pompoensaus
Dit is een winterse variant van de klassieke cannelloni.
Wees echter voorbereid op de smaak: die is net iets zoeter
dan je zou verwachten. Heb je dat liever niet, vervang dan
de zoete uien dan door sjalotjes en laat de geweekte
cranberries weg.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: