tijm rozemarijn nootmuskaat peper en zout boter ganzenvet gruyère paneermeel vloeiende bloem groentebouillon culinaire room spekjes
ingrediënten - info gemengd gehakt hamblokjes köfte kruiden zoete aardappelen pastinaak rode uien olijfolie diepvries erwtjes worteltjes gele uien tijm
Puree van zoete aardappel en pastinaak. Schil een drietal grote zoete aardappelen, een pastinaak en een paar rode uien. Snijd al deze groenten in fijne blokjes. Stoom ze gaar in 30 minuten op 110°C. Pureer de gestoomde groenten met toevoeging van een klont boter, een half flesje culinaire room, een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Laag gehakt. Bak het gemengd gehakt (rund en kalf) in wat olijfolie. Kruid met köfte-kruidenmix naar smaak. Kruid indien gewenst bij met peper en zout. Laag erwten en worteltjes. Stoom een zakje diepvrieserwtjes gaar in 30 minuten op 120°C. stoom een paar geschilde en in ringen gesneden worteltjes gaar in 20 minuten op 110°C. ze mogen immers niet té gaar zijn. Schil en hak een zoete ui in fijne brunoise. Stoof deze tot glazig in een klontje boter in een klein kookpotje. Voeg de gestoomde erwtjes toe en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt een half uurtje zachtjes sudderen op zeer laag vuur. Zet een pannetje op met een scheutje eendenvet. Bak er de gestoomde wortelschijfjes in. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Toplaag. Maak een roux met boter en vloeiende bloem. Leng aan tot bechamel met groentebouillon en culinaire room. Voeg aan de toplaag een handvol krokant gebakken spekjes toe. Opbouw. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie. Verdeel er de lagen oven, te beginnen met de zoete aardappelen, gehakt, erwtjes en worteltjes, bechamelsaus. Verdeel daarover een laagje geraspte gruyère gemengd met paneermeel. Leg er hier en daar nog een nootje boter bovenop. Zet de schotel 25 tot 30 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Klaar om op te dienen.
vrijgeven.
Köfte zijn gekruide gehaktballetjes uit de Turkse keuken. Hier worden dezelfde kruiden en hetzelfde vlees verwerkt in een ovenschotel met winterse groenten. Niet écht Turks van origine, maar wel erg lekker en gezond op een koude winterdag.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Bereiding
Puree van zoete aardappel en pastinaak. Schil een drietal grote zoete aardappelen, een pastinaak en een paar rode uien. Snijd al deze groenten in fijne blokjes. Stoom ze gaar in 30 minuten op 110°C. Pureer de gestoomde groenten met toevoeging van een klont boter, een half flesje culinaire room, een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Laag gehakt. Bak het gemengd gehakt (rund en kalf) in wat olijfolie. Kruid met köfte- kruidenmix naar smaak. Kruid indien gewenst bij met peper en zout. Laag erwten en worteltjes. Stoom een zakje diepvrieserwtjes gaar in 30 minuten op 120°C. stoom een paar geschilde en in ringen gesneden worteltjes gaar in 20 minuten op 110°C. ze mogen immers niet té gaar zijn. Schil en hak een zoete ui in fijne brunoise. Stoof deze tot glazig in een klontje boter in een klein kookpotje. Voeg de gestoomde erwtjes toe en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt een half uurtje zachtjes sudderen op zeer laag vuur. Zet een pannetje op met een scheutje eendenvet. Bak er de gestoomde wortelschijfjes in. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Toplaag. Maak een roux met boter en vloeiende bloem. Leng aan tot bechamel met groentebouillon en culinaire room. Voeg aan de toplaag een handvol krokant gebakken spekjes toe. Opbouw. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie. Verdeel er de lagen oven, te beginnen met de zoete aardappelen, gehakt, erwtjes en worteltjes, bechamelsaus. Verdeel daarover een laagje geraspte gruyère gemengd met paneermeel. Leg er hier en daar nog een nootje boter bovenop. Zet de schotel 25 tot 30 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Klaar om op te dienen.
tijm rozemarijn nootmuskaat peper en zout boter ganzenvet gruyère paneermeel vloeiende bloem groentebouillon culinaire room spekjes
ingrediënten - info gemengd gehakt hamblokjes köfte kruiden zoete aardappelen pastinaak rode uien olijfolie diepvries erwtjes worteltjes gele uien tijm
Ingrediënten
Köfte zijn gekruide gehaktballetjes uit de Turkse keuken. Hier worden dezelfde kruiden en hetzelfde vlees verwerkt in een ovenschotel met winterse groenten. Niet écht Turks van origine, maar wel erg lekker en gezond op een koude winterdag.
de              passie Creatief Koken kookvurige