wortelen
wildfond
rode wijn
balsamico
tomatenpuree
laurier
kruidnagel
roze peperbolletjes
za’atar
olijfolie
ingrediënten - info
hertenstoofvlees
vloeiende bloem
ingemaakte rode bieten
rodekool
appeltjes
rode uien
knoflook
gefermenteerd knoflook
peper en zout
tajine van hert met rode biet
Gebruik je een elektrische tajine, zet die dan op 3 uur en op
de hoogste stand. Vertrouw op je eigen ervaring voor de tijd
en temperatuur in een tajine in een klassieke oven. Ik heb er
geen ervaring mee, maar zou gokken op 2 uur op 185°C.
Op het bord. Een portie uit de tajine, afgewerkt met gehakte
bladpeterselie. Dien op met kroketjes of blijf in de Noord-
Afrikaanse stijl met couscous of zoals hier met
saffraancouscous.
Breng het hertenstoofsel op kamertemperatuur. Dep de
stukken vlees droog met keukenpapier. Wentel ze in vloeiende
bloem en schud ze goed af. Bak het vlees rondom bruin in een
hete pan met olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg het vlees
daarna in de tajine.
Snijd een paar rode uien in halve maantjes. Schil een paar
appeltjes en verdeel ze in partjes. Snijd de ingemaakte rode
bieten op schijven. Snijd geraspte wortelen op dikke schijven.
Snijd een kwart van een rodekool in reepjes en hak ze fijn in
de cutter. Pel een halve bol knoflookteentjes en plet ze met de
zijkant van een mes. Halveer een tiental teentjes zwart
(gefermenteerd) knoflook.
Meng al deze ingrediënten, behalve de appeltjes, met het
vlees in de tajine. Bestuif met een paar eetlepels vloeiende
bloem en meng opnieuw. De appelpartjes voeg je een half
uurtje voor het einde van de kooktijd toe.
Voeg toe: wildfond, een glas rode wijn, een flinke scheut rode
balsamico-azijn, een paar eetlepels tomatenpuree, een paar
stuks kruidnagel, een eetlepel roze peperbolletjes, een blad
laurier en een tweetal eetlepels za’atar. Meng alles opnieuw
goed doorheen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Bijpassende gerechten