zalm in rode wijnsaus met wortelen en prei
rode balsamico bruine suiker kaneelpoeder kruidnagelpoeder vloeiende bloem boter olijfolie peper en zout
ingrediënten - info zalmmoten prei wortelen rode wijn vleesextract (OXO of gelijksoortig) peterselie
vrijgeven.

zalm in rode wijnsaus met wortelen en prei

Dit Franse recept met de unieke combinatie van rode wijnsaus en zalm, werd voor het eerst gepubliceerd in 1656. De auteur was Pierre De Lune, een kok in dienst van de hertogin van Orléans. Behalve de toevoeging van balsamico en vleesextract, benadert dit recept voor de saus vrij goed het origineel. Aarzel je toch nog om het uit te proberen, bedenk dan dat de combinatie van zure en zoete smaken deze saus vrij dicht in de buurt brengt van de Japanse en Chinese sausjes die je beter kent.
De saus. Breng een halve liter rode wijn aan de kook. Voeg twee eetlepels vleesextract en evenveel rode balsamico toe. Kruid met een mespuntje kaneelpoeder en evenveel kruidnagelpoeder. Breng op smaak met een paar eetlepels bruine suiker. Laat de saus inkoken tot meer dan de helft. Breng verder op smaak met één of meer van de toegevoegde ingrediënten. Bind de saus met een beetje vloeiende bloem opgelost in rode wijn. Het resultaat is een dikke stroperige saus. De groenten. Snijd een wortel in dunne repen met een dunschiller. Besprenkel met wat witte balsamico en stoom de reepjes gaar in een minuutje in de microgolfoven.
Snijd een stuk preigroen op ringen. Stoom die eveneens gaar in een minuutje. Ze mogen nog wat beet hebben. Snijd een stuk preiwit in dunne sliertjes. Frituur ze in een pannetje in wat olijfolie tot ze goed krokant zijn. Bak de zalmmoten een viertal minuutjes aan elke kant in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Op het bord. Begin met een spiegel van de saus. Schik daarnaast een hoopje preiringetjes. Leg er een zalmmoot op. Werk af met gestoomde wortellinten en krokante preireepjes. Leg er nog een paar plukjes peterselie bovenop. Dien op met gebakken krieltjes, maar dat hoeft zelfs niet als je dit bordje als voorgerecht serveert.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Bereiding
De saus. Breng een halve liter rode wijn aan de kook. Voeg twee eetlepels vleesextract en evenveel rode balsamico toe. Kruid met een mespuntje kaneelpoeder en evenveel kruidnagelpoeder. Breng op smaak met een paar eetlepels bruine suiker. Laat de saus inkoken tot meer dan de helft. Breng verder op smaak met één of meer van de toegevoegde ingrediënten. Bind de saus met een beetje vloeiende bloem opgelost in rode wijn. Het resultaat is een dikke stroperige saus. De groenten. Snijd een wortel in dunne repen met een dunschiller. Besprenkel met wat witte balsamico en stoom de reepjes gaar in een minuutje in de microgolfoven.
rode balsamico bruine suiker kaneelpoeder kruidnagelpoeder vloeiende bloem boter olijfolie peper en zout
ingrediënten - info zalmmoten prei wortelen rode wijn vleesextract (OXO of gelijksoortig) peterselie
Ingrediënten

zalm in rode

wijnsaus met

wortelen en prei

Dit Franse recept met de unieke combinatie van rode wijnsaus en zalm, werd voor het eerst gepubliceerd in 1656. De auteur was Pierre De Lune, een kok in dienst van de hertogin van Orléans. Behalve de toevoeging van balsamico en vleesextract, benadert dit recept voor de saus vrij goed het origineel. Aarzel je toch nog om het uit te proberen, bedenk dan dat de combinatie van zure en zoete smaken deze saus vrij dicht in de buurt brengt van de Japanse en Chinese sausjes die je beter kent.
Snijd een stuk preigroen op ringen. Stoom die eveneens gaar in een minuutje. Ze mogen nog wat beet hebben. Snijd een stuk preiwit in dunne sliertjes. Frituur ze in een pannetje in wat olijfolie tot ze goed krokant zijn. Bak de zalmmoten een viertal minuutjes aan elke kant in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Op het bord. Begin met een spiegel van de saus. Schik daarnaast een hoopje preiringetjes. Leg er een zalmmoot op. Werk af met gestoomde wortellinten en krokante preireepjes. Leg er nog een paar plukjes peterselie bovenop. Dien op met gebakken krieltjes, maar dat hoeft zelfs niet als je dit bordje als voorgerecht serveert.
de              passie Creatief Koken kookvurige