forelfilets
melk
kruidentuiltje
kurkuma
olijfolie
rode uien
rode balsamico-azijn
bloedzurkel
dille
ingrediënten - info
nootmuskaat
peper en zout
kookroom
knolselder
venkel
knoflook
groentebouillon
vloeiende bloem
forelfilet met knolseldersaus
Voeg half om half groentebouillon en melk toe, tot alle
ingrediënten net ondergedompeld zijn. Leg er een
kruidentuiltje van laurier, tijm rozemarijn en
peterseliestengels bij.
Breng aan de kook en laat 20 minuten koken op gemiddeld
hoog vuur. Controleer dan of de groenteblokjes gaar zijn.
Verwijder het kruidentuiltje. Zet de staafmixer in de pot en
pureer de groenten. Zeef de saus in een proper pannetje.
Nu kan je kiezen: voeg een eetlepel kurkuma toe om de saus
wat kleur te geven of laat ze zoals ze is. Kruid bij met
nootmuskaat, peper en zout. Breng terug aan de kook. Bind
de saus met wat vloeiende bloem opgelost in water.
Afwerking. Schil en snijd een paar rode uien op ringetjes. Bak
ze glazig in een pannetje met wat olijfolie. Bestuif met wat
rode balsamico-azijn.
Op het bord. Schep een bodem saus op voorverwarmde
diepe borden. Leg in het midden een torentje ui. Schik er de
forelfilets en een paar preipannenkoekjes tegenaan. Werk af
met blaadjes bloedzurkel en plukjes dille.
Forelfilets. Wentel de filets in een bakje met vloeiende bloem
en schud ze goed af. Kruid met peper en zout. Leg de
forelfilets met de velkant naar beneden in een hete pan met
wat boter en een scheut olijfolie. Bak 3 tot 5 minuten om een
goudbruine korst te krijgen. Draai de filets om en bak ze nog
een minuutje op de ander kant.
Knolseldersaus. Schil en snijd een halve knolselder op
blokjes. Doe hetzelfde met een venkel. Schep de blokjes in
een kookpot met een paar geplette knoflookteentjes.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Bijpassende gerechten