Quatre-quarts cake 2 Quatre-quarts cake

quatre-quarts cake

ingrediënten - info
Zeef het bakmeel. Smelt de boter. Klop de eieren los. Verwarm de oven op 185°C. Doe de fijne suiker, vanillesuiker en de losgeklopte eieren in de keukenrobot en klop deze mengeling op tot een lichtgele ruban. Voeg al kloppend de gesmolten boter toe en daarna lepelsgewijs het gezeefde bakmeel. Giet het beslag in een rechthoekige cakevorm die je vooraf ingevet hebt en bestoven met bloem. Zet de vorm 35 minuten in de oven. Controleer met een priem of de cake voldoende gebakken is.
190 g fijne suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren
De vier vierde cake, dit is dus één van de weinige gerechten die niét kunnen mislukken, tenzij je deze eenvoudige instructie negeert: vier ingrediënten in gelijke hoeveelheden gebruiken. Deze cake van Franse origine is generaties lang ingeburgerd in ons Vlaams en Belgisch eetpatroon. We kunnen de ‘quatre-quarts’ dus zonder probleem als een erfgoedgerecht benoemen.
Dit is een variant naar een voorbeeld van Jeroen Meus. De cake wordt doormidden gesneden en gevuld met een bereiding van gebakken appelpartjes, mascarpone op smaak gebracht met bloemsuiker en verbrokkelde speculaas.
200 g boter 200 g zelfrijzende bloem
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

quatre-quarts cake

Zeef het bakmeel. Smelt de boter. Klop de eieren los. Verwarm de oven op 185°C. Doe de fijne suiker, vanillesuiker en de losgeklopte eieren in de keukenrobot en klop deze mengeling op tot een lichtgele ruban. Voeg al kloppend de gesmolten boter toe en daarna lepelsgewijs het gezeefde bakmeel. Giet het beslag in een rechthoekige cakevorm die je vooraf ingevet hebt en bestoven met bloem. Zet de vorm 35 minuten in de oven. Controleer met een priem of de cake voldoende gebakken is.
Ingrediënten Bereiding
190 g fijne suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren
De vier vierde cake, dit is dus één van de weinige gerechten die niét kunnen mislukken, tenzij je deze eenvoudige instructie negeert: vier ingrediënten in gelijke hoeveelheden gebruiken. Deze cake van Franse origine is generaties lang ingeburgerd in ons Vlaams en Belgisch eetpatroon. We kunnen de ‘quatre-quarts’ dus zonder probleem als een erfgoedgerecht benoemen.
Dit is een variant naar een voorbeeld van Jeroen Meus. De cake wordt doormidden gesneden en gevuld met een bereiding van gebakken appelpartjes, mascarpone op smaak gebracht met bloemsuiker en verbrokkelde speculaas.
200 g boter 200 g zelfrijzende bloem
de              passie Creatief Koken kookvurige