Plattekaastaart

plattekaastaart

ingrediënten - info
Maak een kruimeldeegbodem. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg er het kruimeldeeg in en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de rand weg. Meng de plattekaas met het zetmeel, fijne suiker of sukrin. Dat laatste is een calorie-arme suikervervanger die voor het overige net zo te gebruiken is als gewone suiker. Meng verder met 2 losgeklopte eieren, 2 tot sneeuw geklopte eiwitten en een vleugje vanille-essence tot een glad mengsel. Giet dit mengsel uit over het deeg en bak de taart vervolgens gedurende 30 à 35 minuten op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de taart daarna in de koelkast tot gebruik.
Vraag aan je vrienden uit Nederland wat “platte kaas” is en het meest waarschijnlijke antwoord is: “… euh?”. Het verlossende woord, wat ze zeker kennen, is: ‘kwark’. Platte kaas is een ongerijpte verse kaas die enkel in ons land en in Frans-Vlaanderen gemaakt wordt. Verwant aan kwark, ricotta en cottage cheese. Voor warme bereidingen, zoals deze taart, is het best om te kiezen voor volle platte kaas. Die wordt verrijkt met room. Met de magere variant kan het eindresultaat te brokkelig zijn.
Plattekaastaart 2
50 g aardappel- of maïszetmeel 800 g platte kaas vanille-essence
200 g sukrin of evenveel kristalsuiker kruimeldeegbodem 2 eieren 2 eiwitten
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

plattekaastaart

Maak een kruimeldeegbodem. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg er het kruimeldeeg in en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de rand weg. Meng de plattekaas met het zetmeel, fijne suiker of sukrin. Dat laatste is een calorie-arme suikervervanger die voor het overige net zo te gebruiken is als gewone suiker. Meng verder met 2 losgeklopte eieren, 2 tot sneeuw geklopte eiwitten en een vleugje vanille-essence tot een glad mengsel. Giet dit mengsel uit over het deeg en bak de taart vervolgens gedurende 30 à 35 minuten op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de taart daarna in de koelkast tot gebruik.
Ingrediënten Bereiding
Vraag aan je vrienden uit Nederland wat “platte kaas” is en het meest waarschijnlijke antwoord is: “… euh?”. Het verlossende woord, wat ze zeker kennen, is: ‘kwark’. Platte kaas is een ongerijpte verse kaas die enkel in ons land en in Frans-Vlaanderen gemaakt wordt. Verwant aan kwark, ricotta en cottage cheese. Voor warme bereidingen, zoals deze taart, is het best om te kiezen voor volle platte kaas. Die wordt verrijkt met room. Met de magere variant kan het eindresultaat te brokkelig zijn.
50 g aardappel- of maïszetmeel 800 g platte kaas vanille-essence
200 g sukrin of evenveel kristalsuiker kruimeldeegbodem 2 eieren 2 eiwitten
de              passie Creatief Koken kookvurige