chocoladetruffels
ingrediënten - info
De deklaag:
fondant chocolade
cacaopoeder
Breng de room aan de kook en voeg de boter toe. Verlaag het
vuur en laat al roerend blokjes chocolade smelten in de
boterroom. Voeg af het vuur een paar soeplepels fijngemalen
hazelnoten toe en meng goed. Nu kan indien gewenst, een
scheut Grand Marnier toegevoegd worden, maar het hoeft
niet.
Giet de ganache in een glazen kom, laat afgedekt afkoelen tot
kamertemperatuur en zet de kom dan weg in de koelkast tot
de inhoud opgesteven is.
Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de ganache uit de
frigo en schep er met een koffielepeltje bolletjes uit. Steek de
bolletjes een voor een op een cocktailprikker en doop ze
volledig onder in de gesmolten chocolade. Laat even
afdruipen en rol de bolletjes dan door het cacaopoeder.
Leg de truffels op bakpapier op een plat dienbord en zet koel
weg tot gebruik.
De vulling:
2,5 dl volle room
125 g boter
400 g fondant chocolade
hazelnoten
Grand Marnier