Sauteer grof gesneden ui, sjalot en fijngehakt knoflook in
boter en doe deze bereiding in een grote casserole met verse
tijm en laurierbladjes.
Bestuif de varkenswangetjes met bloem, kruid met peper en
zout en bak ze langs alle kanten goudbruin in hete boter. Doe
ze bij in de casserole. Overgiet met kalfsfond en bruin bier,
type Trappist of Abdijbier en een flinke kwak mosterd.
Laat ongeveer 1 ½ uur zonder deksel sudderen tot de
wangetjes gaar zijn. Werk de saus af met honing en
gesnipperde basilicum. Gebruik sausbinder, enkel indien echt
nodig.
varkenswangetjes in bruin bier
ingrediënten - info
varkenswangetjes
boter
ui
sjalot
knoflook
Trappist
kalfsfond
laurier
tijm
En dan de winterversie, zoals op foto: laat de honing en de
basilicum weg. Vervang door kruidnagel, jeneverbessen en
een ingekookte gelei van bosbessen.
Dien op seizoensgroenten, zoals rodekool met appeltjes en
kroketjes of frietjes.
mosterd
honing
basilium
Facultatief in de
winterversie:
kruidnagel
jeneverbessen
bosbessen
suiker