Kuis de groenten. Bewaar een ui, wortel en een preiwit. Hak
de rest van deze groenten in grove stukken en zet ze op in
koud water. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij en
verder tijm, laurier, een paar draaien uit de pepermolen, een
snuifje zout en een paar kruidnagels.
Leg de soepkip in de warme bouillon. Je kan er nog een paar
stukken kippenwit aan toevoegen. Van de soepkip blijft na het
kookproces vaak niet veel meer over dan wat vel en benen
met weinig mooie stukken om op te dienen in de borden.
kippensoep
ingrediënten - info
soepkip
kippenwit
uien
knoflook
wortelen
Hou de soep ongeveer 2 uur rond het kookpunt op een zacht
vuur. Schuim regelmatig af. Laat absoluut niet doorkoken,
want dan heb je het risico dat de soep troebel wordt en het
vlees taai.
Snijd ondertussen de overgebleven groenten in een fijne
brunoise.
Haal na de kooktijd de kip en het kippenwit uit de soep en zeef
die. Doe de verse groenten bij de bouillon en laat die zachtjes
gaar worden. Snijd het kippenvlees in fijne stukjes en doe die
bij de soep.
Indien gewenst, kan je er nu wat vermicelli aan toevoegen en
nog even laten koken, rekening houdend met de gaartijd van
deze pasta, vermeldt op de verpakking.
Dien de soep warm op met wat brood.
preistronken
bleekselder
tijm
laurier
peperbolletjes
kruidnagels
vermicelli