Maak het roomijs. Klop de eidooiers met de suiker en
vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel. Voeg al
roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf. Voeg de
opgeklopte slagroom bij de andere ingrediënten voor het
roomijs. Meng goed, giet het mengsel in de ijsmachine en
werk af met het geschikte programma.
dame blanche
ingrediënten - info
Roomijs:
3 eidooiers
100g basterdsuiker
10g vanillesuiker
25 cl volle melk
20 cl room
Maak chocoladesaus. Smelt de chocoladerepen au bain-
marie met een paar lepels sterke koffie en een scheut room.
Meng tot een gladde saus.
Klop de slagroom stijf met vanillesuiker. Giet dit in een
spuitzak.
Schep 2 tot 3 bollen roomijs in een ijscoupe, overgiet met
chocoladesaus, werk af met veel slagroom en decoreer met
chocoladeschilfers of cacaopoeder.
Chocoladesaus:
pure chocolade
sterke koffie
room
Slagroom:
volle room
vanillesuiker
Versiering:
pure chocolade
cacaopoeder