Leg de rundstong 2 uur in lichtgezouten, koud water. Giet af.
Leg de tong 10 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af.
Doe ze nu in een propere kookpot met water, gesneden prei,
wortelen, uien, selder, zout, peper, een scheutje Worcester-
shire saus en een bouquet garni.
Breng aan de kook en laat daarna 2 tot 3 uur sudderen tot het
vel gemakkelijk loskomt en het vlees door en door gaar is. Pel
de tong warm en snijd ze in dikke plakken. Zet warm weg.
rundstong in madeirasaus
ingrediënten - info
rundstong
prei
wortelen
ui
selder
peper & zout
Worcestershire saus
bouquet garni
De saus: bak overlangs gesneden champignons met een
gesnipperd sjalotje in wat boter. Maak een roux en leng die
aan met lepels bouillon waarin de tong gekookt werd. Meng
met tomatenpuree. Doe er nu de Madeirawijn bij en roer de
bereiding goed door en warm op tot sausdikte. Voeg de
champignon met sjalot en fijngesneden kleine augurken toe.
Op het bord: een paar sneden rundstong, overgoten met
saus. Werk af met gesnipperde peterselie en dien op met
aardappelpuree en een sauspannetje met de rest van de
Madeirasaus.
Parijse champignons
augurkjes
sjalot
vloeiende bloem
boter
tomatenpuree
Madeirawijn
peterselie
aardappelpuree