quiche met prei en ham
ingrediënten - info
kruimeldeeg
boter
bloem
prei
ui
knoflook
Bak de taartbodem blind met gewicht gedurende 20 minuten.
Maak ondertussen de vulling: sauteer gesneden ui, prei, en
knoflook in boter. Voeg op het einde de in blokjes gesneden
gekookte hespenblokjes toe en laat die even mee sudderen.
Breng op smaak met gedroogde tijm, peper, zout,
cayennepeper en nootmuskaat.
Deze quiche is familie van de Franse quiche Lorraine,
hoewel de soortgenoot uit Lotharingen niet dezelfde
ingrediënten bevat.
Onze quiche met prei en ham heeft dus geen échte
adelbrieven, maar behoort zonder twijfel tot ons culinair
erfgoed.
Laat op laag vuur wat uitdampen, want deze bereiding moet
zo droog mogelijk zijn. Maak een mengsel van eieren, room
en geraspte Zwitserse Gruyère.
Maak de taartbodem vrij, schep er de preibereiding in en
daarop de ei-kaas-room bereiding. Bedek met de rest van de
gemalen Gruyère en zet 35 minuten in een oven op 185°C.
gekookte hesp
peper en zout
cayennepeper
nootmuskaat
tijm
25 cl room
4 eieren
Gruyère