vanillepudding

vanillepudding

ingrediënten - info 1 liter volle melk 6 eieren 2 vanillepeultjes
Snijd de vanillepeultjes overlangs open en schraap er de zaadjes uit. doe die samen met de peulen zelf, in de melk. Breng de melk aan de kook en verminder dan de temperatuur tot onder het kookpunt. Laat even staan om de melk te laten aromatiseren met vanillesmaak. Splits de eieren en meng de dooiers met de fijne suiker en vanillesuiker tot de suikers opgelost zijn. Voeg nu het zetmeel toe en klop opnieuw tot alles goed vermengd is. Neem een kopje van de hete melk en giet dat bij het eimengsel. Roer alles goed om en giet deze bereiding bij de rest van de melk in het kookpotje. Hou het vuur laag.
150 g fijne suiker 50 g vanillesuiker 5 eetlepels maïszetmeel facultatief: rozijntjes, hagelslag
Als er nu één culinaire jeugdherinnering is die vrijwel iedereen heeft, dan is het toch wel die aan de potjes vanillepudding van de mama’s en de oma’s. Héél de woning geurde dan naar vanille en zelfs de grootste rakkers werden eventjes stil om van deze delicatesse te genieten. Er bestaan varianten op het thema. Je kan geweekte rozijntjes door de pudding mengen. Je kan de kommetjes afwerken met hagelslag of een ‘petit beurreke’. Er was (en is) ook iets wat gelijkt op deze pudding: de zakjes Saroma, een koude bereiding die snel klaar is en de werkende mama’s zonder veel tijd uit de nood konden helpen. Niet even lekker, maar och, het ging ook goed binnen…
Roer het eibeslag door de melk en blijf roeren zonder ophouden tot de pudding als bij wonder begint te ontstaan. De pudding is klaar als er bubbels uit opstijgen die aan het oppervlak openbarsten. Haal de pot van het vuur en giet de pudding in individuele kommetjes. Laat ze afkoelen of eet de pudding lauw.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

vanillepudding

Snijd de vanillepeultjes overlangs open en schraap er de zaadjes uit. doe die samen met de peulen zelf, in de melk. Breng de melk aan de kook en verminder dan de temperatuur tot onder het kookpunt. Laat even staan om de melk te laten aromatiseren met vanillesmaak. Splits de eieren en meng de dooiers met de fijne suiker en vanillesuiker tot de suikers opgelost zijn. Voeg nu het zetmeel toe en klop opnieuw tot alles goed vermengd is. Neem een kopje van de hete melk en giet dat bij het eimengsel. Roer alles goed om en giet deze bereiding bij de rest van de melk in het kookpotje. Hou het vuur laag.
Ingrediënten
ingrediënten - info 1 liter volle melk 6 eieren 2 vanillepeultjes
Bereiding
150 g fijne suiker 50 g vanillesuiker 5 eetlepels maïszetmeel facultatief: rozijntjes, hagelslag
Als er nu één culinaire jeugdherinnering is die vrijwel iedereen heeft, dan is het toch wel die aan de potjes vanillepudding van de mama’s en de oma’s. Héél de woning geurde dan naar vanille en zelfs de grootste rakkers werden eventjes stil om van deze delicatesse te genieten. Er bestaan varianten op het thema. Je kan geweekte rozijntjes door de pudding mengen. Je kan de kommetjes afwerken met hagelslag of een ‘petit beurreke’. Er was (en is) ook iets wat gelijkt op deze pudding: de zakjes Saroma, een koude bereiding die snel klaar is en de werkende mama’s zonder veel tijd uit de nood konden helpen. Niet even lekker, maar och, het ging ook goed binnen…
Roer het eibeslag door de melk en blijf roeren zonder ophouden tot de pudding als bij wonder begint te ontstaan. De pudding is klaar als er bubbels uit opstijgen die aan het oppervlak openbarsten. Haal de pot van het vuur en giet de pudding in individuele kommetjes. Laat ze afkoelen of eet de pudding lauw.
de              passie Creatief Koken kookvurige