leng met langoustines en zeevenkel
Dit gerechtje van leng met langoustines en zeevenkel
wordt als warm voorgerecht opgediend.
In het bord: giet een spiegel van de saus in het bord.
Schep een lepel venkelpuree in het midden en leg er een
moot leng op.
Werk af met een langoustinestaartje, zeevenkel,
gesnipperde gedroogde tomaatjes (op olie) en een takje
dille.
tomatenpuree
room
paprikapoeder
boter
viskruiden
prei
venkel
dragon
gedroogde tomaten
dille
De saus: Haal het staartvlees uit de rauwe langoustines en
verwijder het darmkanaal. Snijd sjalot, wortel en knoflook fijn. Bak
het afval van de langoustines en de groenten in olijfolie. Voeg
kippenbouillon, Monbazillac (zoete witte wijn) en tomatenpuree toe.
Laat 20 minuten sudderen. Zeef de saus en laat inkoken. Voeg room
en zacht paprikapoeder toe. Laat nog even inkoken tot sausdikte of
bind de saus.
De vis: maak geklaarde boter en bak er de vismoten in. Kruid met
viskruiden. Bak ook de rauwe langoustinestaartjes in de geklaarde
boter.
Groenten: snijd prei en venkel op blokjes, stoof in wat boter en voeg
gesnipperde dragon toe. Pureer.
Roerbak de zeevenkel in een wokpan in wat olijfolie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.