marmite van heilbot met tonijn en skrei
Voor heilbot en tonijn geldt het oppassen geblazen bij
aankoop.
Let op het duurzaamheidslabel want heilbot en tonijn zijn
bedreigde vissoorten.
De vangst ervan is beperkt tot bepaalde quota, bepaalde
streken en bepaalde soorten.
In volgorde: mantelschelpnootjes, tijgergarnalen, octopus (in
ringetjes gesneden), tonijn, heilbot en sluit af met de skrei of
kabeljauw.
Dien op met brood of aardappelpuree. En ook met een potje
rouille voor de liefhebbers van een pikantere bereiding.
Sauteer gesneden ui, prei, selder, wortel, knoflook en puntpaprika
in een beetje boter. Voeg witte wijn en visfond toe. Breng aan de
kook. Voeg tomatenblokjes uit blik en tomatenpuree toe. Kruid met
peper, zout, basilicum en dille. Voeg een scheutje citroensap, een
doosje saffraan en gehakte peterselie toe.
Voeg nu de vis en zeevruchten toe, volgens de vereiste gaartijd.
De bouillon mag nu niet meer koken.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.