wildzwijnfilet met
veenbessensaus
De veenbessensaus: laat de veenbessen met
een scheutje water en een paar lepels suiker
inkoken tot gelei. Breng wildfond aan de kook
en voeg een paar lepels gelei toe, samen met
een lepeltje mosterd, rode Porto en room. Kruid
met gedroogde tijm, peper en zout. Laat even
inkoken en bind de saus indien gewenst.
Braad, afhankelijk van het gewicht, het filetstuk
40 minuten in een oven op 185°C.
Voor het recept van de quiche, volg deze link.
De pastinaakpannenkoekjes: maak puree van
de pastinaak op gelijke wijze zoals je
aardappelpuree zou maken. Meng met Griekse
yoghurt, room, een ei en een paar lepels
vloeiende bloem. Kruid met peper, zout en
nootmuskaat. Verwarm een pan, doe er een
schepje eendenvet in. Schep het deeg in
porties van een eetlepel in de pan. Laat even
bruinen aan de onderkant, keer om, druk plat
en laat nog een paar minuutjes bakken.
Dien op met wildgarnituur naar keuze. Hier
werd gekozen voor gebakken
bospaddenstoelen, in schijfjes gesneden
gebakken gele raapjes, een met kastanjes en
magere spekjes en een pannenkoekje van
pastinaak.
Dien op met wildgarnituur naar keuze. Hier
werd gekozen voor gebakken
bospaddenstoelen, in schijfjes gesneden
gebakken gele raapjes, een met kastanjes en
magere spekjes en een pannenkoekje van
pastinaak.
peper & zout
bospaddenstoelen
gele raapjes
pastinaak
Griekse yoghurt
room
eieren
vloeiende bloem
nootmuskaat
eendenvet
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.