rendierburgers met rodewijnsaus
ingrediënten - info
Rodewijnsaus:
knoflook
selder
ui
wortel
oude balsamico
peper uit de molen
Stroh rum
rode wijn
kalfsbouillon
tijm
peterselie
laurier
Andere:
spekjes
De rodewijnsaus: stoof de fijngesneden knoflook, selder, ui en
wortel in wat boter. Voeg verse tijm, laurier en peterselie toe Giet er
kalfsbouillon en rode wijn bij. Laat een twintigtal minuten koken
onder deksel en zeef. Kook de gezeefde saus verder in. Breng op
smaak met een paar draaien uit de pepermolen, een scheutje oude
balsamico en borrelglas Stroh-rum. Bind de saus indien gewenst.
Bak de spekjes en laat ze uitlekken. Bak de zilveruitjes en
karameliseer ze met een snuifje suiker. Laat uitlekken en doe ze bij
de krokant gebakken spekjes.
Maak bloemkoolgalettes: stoom bloemkoolroosjes gaar en zet er
de handmixer in. Meng de bloemkoolpuree met een ei en een paar
lepels paneermeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kneed
en voeg eventueel nog wat vloeiende bloem toe tot je een droog
deeg hebt. Verdeel dit in porties, rol er ballen van, druk plat en bak
de schijfjes af in een pan met olijfolie.
Snijd stoofpeertjes in ronde schijven. Bak ze in wat boter en
bestuif met kaneelpoeder en cassonade.
zilveruitjes
suiker
boter
bloemkool
eieren
paneermeel
peper & zout
nootmuskaat
vloeiende bloem
olijfolie
stoofpeertjes
kaneelpoeder
cassonade
rendiersteaks
kruidnagel
jeneverbessen
gedroogde peterselie
De rendierburgers: kies voor kwaliteitsvolle rendiersteaks en
draai die door de vleesmolen. Kruid met peper, zout, gemalen
kruidnagel, kaneelpoeder, jeneverbessen, fijn gestampt in de
vijzel en gedroogde peterselie. Verdeel het gehakt in gelijke
porties en vorm ze tot hamburgertjes. Bak ze in olie of boter
tot er geen bloed meer uitkomt als je erin prikt. Laat afgedekt
rusten.
Op het bord: een rendierburgertje met daarover een lepel
saus. Daarnaast de mengeling met de spekjes en uitjes, een
galletje en een schijfje peer.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.