chocolademarquise met vanille-saffraansaus
400 g pure chocolade
500 g boter
200 g poedersuiker
12 eieren
roomijs
seizoensfruit
poedersuiker
Chocolademarquise: smelt de chocolade en meng met de boter en
suiker. Splits de eieren en roer de eidooiers door het mengsel. Klop de
eiwitten met een snuifje zout op en spatel dit voorzichtig door de
bereiding.
Giet de bereiding in een siliconen bakvorm en bewaar koel.
Vanillesaus met saffraan: klop de eidooiers met de suiker tot een
stevige ruban. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe beiden in
de melk. Voeg een potje saffraanpoeder toe. Breng aan de kook en giet
een deel ervan bij de ruban. Meng goed en giet de bereiding bij de rest
van de melk in het kookpotje.
vanillesaus:
½ liter melk
vanillestokje
150 gr suiker
4 eidooiers
saffraan
Laat de saus op een zacht vuurtje een paar minuten
indikken. Laat volledig afkoelen voor gebruik.
Op het bord. Ontvorm de marquise voor het opdienen en
portioneer. Giet een spiegel saus op de borden. Werk af met
een combinatie van seizoensfruit en roomijs. Decoreer met
geraspte pure chocolade en bloemsuiker.