zeetongfilet met garnalensaus
Garnalensaus: mix in de blender gepelde garnalen met een
scheutje witte wijn en schaaldierenfond. Druk deze bereiding
door een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel
tomatenpuree. Kleur met kurkuma en breng op smaak met
cayennepeper, peper & zout.
Spinaziecoulis: Blancheer de spinazieblaadjes. Giet af en
spoel onmiddellijk met koud water onder de kraan. Zo blijft de
felle groene kleur bewaard.
Knijp het water eruit en mix de spinazie in een blender met
een scheutje groentefond, een teentje look, zout, peper en
nootmuskaat.
Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in boter tot
goudbruin.
Op het bord: een spiegel van garnalensaus, twee eetlepels
spinaziecoulis, een tweetal zeetongreepjes over mekaar.
Werk af met, gepelde garnaaltjes, een plukje wakame.
zeewier of wakame
cayennepeper
peper & zout
nootmuskaat
zeetongreepjes
vloeiende bloem
boter
spinazie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.