vispotje 'Oesterput'
Kook mosselen met mosselgroenten, mosselkruiden en een scheut
witte wijn. Haal ¾ van de mosseltjes uit hun schelp en zeef het
kookvocht. Houd de mosseltjes op temperatuur.
De saus: maak een roux en leng aan met kookvocht van de
mosselen, room, en witte wijn en visfond tot sausdikte. Snijd de prei
en wortel in julienne en sauteer in boter. Voeg deze bereiding toe
aan de saus en laat even koken. Breng op smaak met peper en zout.
Pocheer de kabeljauw en andere witvis, in de saus maar laat niet
meer koken.
In een soepbord: de vissaus met de gepocheerde vis en de
mosselen met en zonder schelp. Werk af met gehakte peterselie en
gepelde grijze garnaaltjes.
Restaurant Oesterput is een gerenomeerd visrestaurant
aan de Belgische kust.
Eén van hun heerlijke gerechtjes is dit vispotje. Het staat
nog altijd op de kaart, maar wel onder een andere
benaming.
Dit recept is een vrije interpretatie van het originele
gerecht louter op basis van gevoel, smaak en het goed
onthouden van wat er in het bord ligt.
room
prei
wortel
peper & zout
kabeljauw
witvis volgens seizoen
grijze garnaaltjes
peterselie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.