zonnevis met zoutmelde

zonnevis met zoutmelde

Maak een hollandaisesaus: klop 3 eidooiers luchtig op met witte balsamico en witte wijn, au bain marie. Voeg kleine scheutjes geklaarde boter toe tot de saus licht en smeuïg is. De groene couscous: pureer een volledig bussel peterselie met een glas groentebouillon. Warm op. Giet de warme bouillon over het couscousgraan en laat wellen. Meng met een paar lepels zachte boter en zet de schaal met couscous een vijftal minuutjes in de microgolfoven op 750 W. Roer de granen los met een vork.
ingrediënten - info eieren 1 elwitte balsamico 20 cl witte wijn 100 g boter peterselie
Zoutmelde is een zeegroente die verkrijgbaar is van juli tot oktober. Zonnevis is een reatief dure vis, maar dat hangt ook een beetje af van de aanvoer. Die gebeurt in principe het ganse jaar door, maar er zijn wel wisselende periodes van schaarste. Je kan het visje mooi krokant bakken als je het vel met het zonnetje laat zitten.
Was de zoutmelde en stoof ze in een pan met een beetje boter tot de blaadjes glanzend groen zijn. Pof de trostomaatjes door ze in een schaal in een paar minuten in de heteluchtoven te zetten tot ze barsten. Bak de zonnevisfilets in boter en breng op smaak met peper en zout. Reken op 4 minuten per kant. Op het bord: maak een bedje van zoutmelde. Leg daarop de couscous met een vierkante ring. Leg er een stukje vis op, oversaus en werk af met waterkers en gepofte trostomaatjes.
groentebouillon couscousgraan zoutmelde trostomaatjes zonnevisfilets waterkers
Creatief Koken de              passie kookvurige

zonnevis

met zoutmelde

ingrediënten - info eieren 1 elwitte balsamico 20 cl witte wijn 100 g boter peterselie
Maak een hollandaisesaus: klop 3 eidooiers luchtig op met witte balsamico en witte wijn, au bain marie. Voeg kleine scheutjes geklaarde boter toe tot de saus licht en smeuïg is. De groene couscous: pureer een volledig bussel peterselie met een glas groentebouillon. Warm op. Giet de warme bouillon over het couscousgraan en laat wellen. Meng met een paar lepels zachte boter en zet de schaal met couscous een vijftal minuutjes in de microgolfoven op 750 W. Roer de granen los met een vork.
Was de zoutmelde en stoof ze in een pan met een beetje boter tot de blaadjes glanzend groen zijn. Pof de trostomaatjes door ze in een schaal in een paar minuten in de heteluchtoven te zetten tot ze barsten. Bak de zonnevisfilets in boter en breng op smaak met peper en zout. Reken op 4 minuten per kant. Op het bord: maak een bedje van zoutmelde. Leg daarop de couscous met een vierkante ring. Leg er een stukje vis op, oversaus en werk af met waterkers en gepofte trostomaatjes.
Zoutmelde is een zeegroente die verkrijgbaar is van juli tot oktober. Zonnevis is een reatief dure vis, maar dat hangt ook een beetje af van de aanvoer. Die gebeurt in principe het ganse jaar door, maar er zijn wel wisselende periodes van schaarste. Je kan het visje mooi krokant bakken als je het vel met het zonnetje laat zitten.
Bereiding Ingrediënten
groentebouillon couscousgraan zoutmelde trostomaatjes zonnevisfilets waterkers
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige