zonnevis met zoutmelde
Maak een hollandaisesaus: klop 3 eidooiers luchtig op met
witte balsamico en witte wijn, au bain marie. Voeg kleine
scheutjes geklaarde boter toe tot de saus licht en smeuïg is.
De groene couscous: pureer een volledig bussel peterselie
met een glas groentebouillon. Warm op. Giet de warme
bouillon over het couscousgraan en laat wellen.
Meng met een paar lepels zachte boter en zet de schaal met
couscous een vijftal minuutjes in de microgolfoven op 750 W.
Roer de granen los met een vork.
Zoutmelde is een zeegroente die verkrijgbaar is van juli
tot oktober.
Zonnevis is een reatief dure vis, maar dat hangt ook een
beetje af van de aanvoer.
Die gebeurt in principe het ganse jaar door, maar er zijn
wel wisselende periodes van schaarste.
Je kan het visje mooi krokant bakken als je het vel met
het zonnetje laat zitten.
Was de zoutmelde en stoof ze in een pan met een beetje
boter tot de blaadjes glanzend groen zijn. Pof de trostomaatjes
door ze in een schaal in een paar minuten in de heteluchtoven
te zetten tot ze barsten.
Bak de zonnevisfilets in boter en breng op smaak met peper
en zout. Reken op 4 minuten per kant.
Op het bord: maak een bedje van zoutmelde. Leg daarop de
couscous met een vierkante ring. Leg er een stukje vis op,
oversaus en werk af met waterkers en gepofte trostomaatjes.
groentebouillon
couscousgraan
zoutmelde
trostomaatjes
zonnevisfilets
waterkers
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.