parelhoen met Pineau des Charentes
De saus: breng kippenfond aan de kook. Voeg room en een
paar stevige scheuten Pineau toe. Reduceer en bind de saus.
Breng op smaak.
De warme doperwtjespesto: sauteer gesneden ui en
knoflook in wat boter. Als je doperwtjes uit de diepvries
gebruikt, gaar die dan eerst (een paar minuten op de hoogste
stand) in de microgolfoven. Je kan ze ook stomen. Bewaar een
handvol doperwtjes voor de afwerking en doe de rest in de pan
bij de ui en het knoflook. Laat ze samen nog een paar minuten
pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster ondertussen pijnboompitjes en rasp de Parmezaan.
Doe deze beiden samen met de erwtjesbereiding in de
blender. Voeg een beetje gevogeltefond toe en mix tot een
homogene massa. Frituur rode uiringen.
Maak een puree van zoete aardappel, op dezelfde manier
zoals je gewone aardappelpuree maakt. Vul er Creusetpotjes
mee, dek af met gemalen Gruyère en laat gratineren onder de
grill.
Bak de parelhoenfilets aan beide kanten in een diepe pan.
Laat nog eens 10 minuten afgedekt garen op laag vuur. Laat
even rusten.
Op het bord: een voorgesneden parelhoenfilet met daarover
de saus. Leg daarop de gefrituurde uiringen. Daarnaast een
ring warme erwtenpesto. Strooi op de pesto en rondom, de
opgewarmde apart gehouden gestoomde erwtjes. Zet op de
vrije ruimte een potje zoete aardappelgratin.
rode ui
zoete aardappelen
knoflook
pijnboompitjes
Gruyère
Parmesan
boter
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: