kelkje met roomijs en kokos gazpacho
roomijs
Chocoladekelkje:
ballonnetjes
pure chocolade
Roomijs: klik hier voor het basisrecept.
Chocoladekelkjes: smelt de fondant chocolade au bain Marie,
zonder toevoegingen. Schep een lepeltje chocolade op een blad
bakpapier als sokkel voor de kelkjes. Doop de onderste helft van
opgeblazen ballonnetjes in de gesmolten chocolade. Zet ze op
de sokkeltjes en laat volledig afkoelen in de frigo. Doorprik de
ballonnetjes en haal ze uit de kelkjes.
Twee aandachtspunten: duw de ballonnetjes niet te diep in de
chocolade met het risico dat de wanden van de kelkjes afbreken.
Zorg voor een goede kwaliteit ballonnetjes, dat is met dikke
wand. De ervaring leert dat ze anders vroegtijdig kunnen
leeglopen.
Gazpacho met kokosroom: smelt de witte chocolade met
kokosmelk en mix tot een gladde massa. Zet dit in de
koelkast.
Op het bord: giet een spiegel lauwe gazpacho. Zet een kelkje
in het midden. Bestuif de binnenkant met poedersuiker. Schep
daarop, voorzichtig, een bol roomijs. Werk af met een
soeplepel noordkrieken en serveer met slagroom in
individuele potjes.