Bak gesnipperde ui en knoflook in boter en kruid bij. Meng dit onder het
gehakt met een ei en paneermeel en rol er worstjes van. Rol de worstjes in
bladerdeeg en sluit dit met eigeel. Bestrijk de broodjes met een mengsel
van eigeel en melk en laat ze 20 minuten bakken in oven op 200°C.
Je kan als vulling ook huisgemaakte frikandellen (curryworsten) gebruiken.
Klik hier voor het recept. De broodjes op foto werden met die
fricandellenvulling gemaakt.
worstenbroodjes
ei
eigeel melk
paneermeel
boter
peper & zout
Het is vooral in de provincie Antwerpen, de traditie om op
‘Verloren maandag’, de maandag na de eerste zondag na
Driekoningen, worstenbrood en appelbollen te eten.
Hoewel de historische oorsprong blijkbaar nog niet
helemaal uitgeklaard is, toch is er één ding zeker: op die
dag werd er niet gewerkt maar gefeest. Niet werken
betekende tevens: geen loon, vandaar dat het een
“verloren” maandag was…
ingrediënten - info
bladerdeeg
gemengd gehakt
sjalot
knoflook
Kruimelpad
Selectie
Gerelateerde recepten