worstenbroodjes
Bak gesnipperde ui en knoflook in boter en kruid bij. Meng dit onder het gehakt met een ei en paneermeel en rol er worstjes van. Rol de worstjes in bladerdeeg en sluit dit met eigeel. Bestrijk de broodjes met een mengsel van eigeel en melk en laat ze 20 minuten bakken in oven op 200°C. Je kan als vulling ook huisgemaakte frikandellen (curryworsten) gebruiken. Klik hier voor het recept. De broodjes op foto werden met die fricandellenvulling gemaakt.

worstenbroodjes

ei eigeel melk paneermeel boter peper & zout
Het is vooral in de provincie Antwerpen, de traditie om op ‘Verloren maandag’, de maandag na de eerste zondag na Driekoningen, worstenbrood en appelbollen te eten. Hoewel de historische oorsprong blijkbaar nog niet helemaal uitgeklaard is, toch is er één ding zeker: op die dag werd er niet gewerkt maar gefeest. Niet werken betekende tevens: geen loon, vandaar dat het een “verloren” maandag was…
de              passie Creatief Koken kookvurige
ingrediënten - info bladerdeeg gemengd gehakt sjalot knoflook
Antwerpen
Bak gesnipperde ui en knoflook in boter en kruid bij. Meng dit onder het gehakt met een ei en paneermeel en rol er worstjes van. Rol de worstjes in bladerdeeg en sluit dit met eigeel. Bestrijk de broodjes met een mengsel van eigeel en melk en laat ze 20 minuten bakken in oven op 200°C. Je kan als vulling ook huisgemaakte frikandellen (curryworsten) gebruiken. Klik hier voor het recept. De broodjes op foto werden met die fricandellenvulling gemaakt.

worstenbroodjes

Het is vooral in de provincie Antwerpen, de traditie om op ‘Verloren maandag’, de maandag na de eerste zondag na Driekoningen, worstenbrood en appelbollen te eten. Hoewel de historische oorsprong blijkbaar nog niet helemaal uitgeklaard is, toch is er één ding zeker: op die dag werd er niet gewerkt maar gefeest. Niet werken betekende tevens: geen loon, vandaar dat het een “verloren” maandag was…
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info bladerdeeg gemengd gehakt sjalot knoflook
ei eigeel melk paneermeel boter peper & zout
de              passie Creatief Koken kookvurige