Luikse siroop

Luikse siroop

2 Kg appelen 6 Kg peren
Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop. De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.
de              passie Creatief Koken kookvurige Luik
Was het onbespoten fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.

Luikse siroop

2 Kg appelen 6 Kg peren
Was het onbespoten fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.
Bereiding Ingrediënten
Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop. De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.
de              passie Creatief Koken kookvurige