Foto: Wikimedia

eieren op zijn Brussels

ingrediënten - info boter vloeiende bloem room koffiemelk Brusselse kaas
Maak een bechamelsaus met boter, bloem en aangelengd met room en een scheut koffiemelk. Meng er wat brokjes Brusselse kaas doorheen, of een stukje Trappistenkaas als je de Brusselse “Ettekeis” niet bij de hand hebt. Breng op smaak met peper. Kuis de stronkjes witloof en snijd het bittere uiteinde eruit. Snijd de stronkjes overlangs in vier stukken en bak ze aan in gezouten boter tot ze kleuren.
de              passie Creatief Koken kookvurige
peper witloof gezouten boter eieren oud brood olijfolie
Brussel
Doe er nu een paar lepels bechamelsaus overheen, meng goed en breng op temperatuur. Breek een tweetal eitjes en giet ze voorzichtig over de witloof-bechamel. Niet roeren, maar bakken zoals spiegeleitjes. Werk af met croutons.

eieren

op zijn Brussels

ingrediënten - info boter vloeiende bloem room koffiemelk Brusselse kaas
Maak een bechamelsaus met boter, bloem en aangelengd met room en een scheut koffiemelk. Meng er wat brokjes Brusselse kaas doorheen, of een stukje Trappistenkaas als je de Brusselse “Ettekeis” niet bij de hand hebt. Breng op smaak met peper. Kuis de stronkjes witloof en snijd het bittere uiteinde eruit. Snijd de stronkjes overlangs in vier stukken en bak ze aan in gezouten boter tot ze kleuren.
Foto: Wikimedia
peper witloof gezouten boter eieren oud brood olijfolie
Doe er nu een paar lepels bechamelsaus overheen, meng goed en breng op temperatuur. Breek een tweetal eitjes en giet ze voorzichtig over de witloof-bechamel. Niet roeren, maar bakken zoals spiegeleitjes. Werk af met croutons.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige