eieren op zijn Brussels
ingrediënten - info
boter
vloeiende bloem
room
koffiemelk
Brusselse kaas
Maak een bechamelsaus met boter, bloem en aangelengd met
room en een scheut koffiemelk. Meng er wat brokjes Brusselse
kaas doorheen, of een stukje Trappistenkaas als je de
Brusselse “Ettekeis” niet bij de hand hebt. Breng op smaak
met peper.
Kuis de stronkjes witloof en snijd het bittere uiteinde eruit.
Snijd de stronkjes overlangs in vier stukken en bak ze aan in
gezouten boter tot ze kleuren.
peper
witloof
gezouten boter
eieren
oud brood
olijfolie
Doe er nu een paar lepels bechamelsaus overheen, meng
goed en breng op temperatuur. Breek een tweetal eitjes en
giet ze voorzichtig over de witloof-bechamel. Niet roeren, maar
bakken zoals spiegeleitjes.
Werk af met croutons.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: