le chausson Cellois
ingrediënten - info
konijn
varkenslever
gerookt spek
Saint-Hadelin bier
Ontbeen het konijn volledig. Draai dit door de vleesmolen
samen met een varkenslever, gerookt spek en een paar
sjalotjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met
een handvol in bier geweekte rozijntjes, een ei en een flesje
Sait-Hadelin bier (amber of blond). Een gelijksoortig bier is ook
OK indien dit streekbiertje niet beschikbaar is.
Meng tot een homogene massa en zet die een nachtje weg op
een koele plek of in de frigo.
Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg. Leg er een paar
eetlepels vulling op. Plooi de randen in en rol op. Bestrijk de
bovenkant van de ‘chaussons’ met eigeel en zet ze op
bakpapier in een ovenschotel, met de naad onderaan, 30 tot
45 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.
Snijd de chaussons in plakken voor het opdienen en drink er
uiteraard een streekbiertje bij.
Er zijn varianten te vinden van dit recept, waarbij kip of
ham gebruikt wordt in de vulling. Ook de vorm kan
lichtjes verschillen. Soms lijkt de ‘chausson’ sterk op een
pizza calzone.
rozijntjes
bladerdeeg
peper en zout
nootmuskaat
eieren
sjalotjes