l’avisance

l’avisance

ingrediënten - info bladerdeeg 1 ei peper & zout bladpeterselie
Meng voor de worsten een losgeklopt ei, gehakte bladpeterselie, 2 eetlepels paneermeel en een fijngesneden sjalotje met 400 g gemengd gehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed en maak er dikke worsten van. Bak ze rondom bruin in wat boter. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Rol het bladerdeeg plat en snijd er vierkanten uit van 15 cm per zijde. Bestrijk ze met mosterd. Rol de worsten in het deeg, bestrijk met losgeklopt eigeel en bak ze af in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Let goed op dat het deeg niet te donkerbruin kleurt. Dien warm op met een rauwkostsalade, frietjes en geef er bier bij.
L’avisance betekent zoiets als het advies. Het broodje vindt z’n oorsprong in de middeleeuwen, toen de pelgrims uit Namen ‘het advies’ kregen om deze specifieke maaltijd mee te nemen tijdens hun bedevaart naar de Notre-Dame in Halle. Dat was een tocht van 120 Km, heen en terug. Een stevige hap voor onderweg was dus welkom. Oorspronkelijk was het een opgerolde pannenkoek gevuld met gehakte en gebakken vleesresten. Het recept evolueerde naar het gebruik van brooddeeg en later bladerdeeg. De gebakken vleesresten werden vervangen door een vulling met ontvelde braadworst of gemengd gehakt. Deze specialiteit wordt in Namen nog steeds geserveerd tijdens lokale festivals, vooral het festival van Wallonië, de 3de zondag van september.
de              passie Creatief Koken kookvurige
2 el paneermeel 1 sjalotje gemengd gehakt mosterd losgeklopt eigeel
Namen

l’avisance

ingrediënten - info bladerdeeg 1 ei peper & zout bladpeterselie
Meng voor de worsten een losgeklopt ei, gehakte bladpeterselie, 2 eetlepels paneermeel en een fijngesneden sjalotje met 400 g gemengd gehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed en maak er dikke worsten van. Bak ze rondom bruin in wat boter. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Rol het bladerdeeg plat en snijd er vierkanten uit van 15 cm per zijde. Bestrijk ze met mosterd. Rol de worsten in het deeg, bestrijk met losgeklopt eigeel en bak ze af in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Let goed op dat het deeg niet te donkerbruin kleurt. Dien warm op met een rauwkostsalade, frietjes en geef er bier bij.
2 el paneermeel 1 sjalotje gemengd gehakt mosterd losgeklopt eigeel
Bereiding Ingrediënten
L’avisance betekent zoiets als het advies. Het broodje vindt z’n oorsprong in de middeleeuwen, toen de pelgrims uit Namen ‘het advies’ kregen om deze specifieke maaltijd mee te nemen tijdens hun bedevaart naar de Notre-Dame in Halle. Dat was een tocht van 120 Km, heen en terug. Een stevige hap voor onderweg was dus welkom. Oorspronkelijk was het een opgerolde pannenkoek gevuld met gehakte en gebakken vleesresten. Het recept evolueerde naar het gebruik van brooddeeg en later bladerdeeg. De gebakken vleesresten werden vervangen door een vulling met ontvelde braadworst of gemengd gehakt. Deze specialiteit wordt in Namen nog steeds geserveerd tijdens lokale festivals, vooral het festival van Wallonië, de 3de zondag van september.
de              passie Creatief Koken kookvurige