ingrediënten - info
couscousgraan
groentebouillon
boter
kleine tomaten
komkommer
rode en gele paprika
munt
lente-ui
Giet wat kokende groentebouillon op de couscous in een
glazen kom en laat een paar minuten wellen. Wrik de
couscous los met een vork en meng met een paar lepels boter.
Zet de kom 5 minuten in de microgolfoven op 750W. Doorroer
de bereiding met een vork tot fijne korrels. Laat afkoelen in de
frigo.
Schil en snijd de komkommer in de lengte in vier stukken.
Verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode
paprika eveneens in brunoise. Snijd de lente-uitjes (wit en
groen) op ringetjes. Rooster de pijnboompitjes.
Zet de rozijntjes een uurtje te week in Triple sec en giet ze
daarna af. Pluk de peterselie en hak de verse koriander fijn.
Meng nu al deze ingrediënten met de koude couscous en
breng op smaak met ras-el-hanout, komijnpoeder, peper, zout
en citroensap. Overgiet met een scheutje olijfolie en meng tot
slot met wat citroenzeste.
Dien koud op. Ideaal bijgerecht bij een barbecue.
taboulé
Tabouleh is van oorsprong een Libanees gerecht, maar
het is polpulair in de ganse regio van het Midden-Oosten.
Er bestaaan twee misvattingen over tabouleh en we
begaan ze allebei in dit recept.
Ten eerste wordt in het origineel géén couscousgraan
maar wel bulgur gebruikt. En ten tweede, de bulgur (hier
couscous) is slecht een bijzaak in het gerecht, dat vooral
uit groenten en in het bijzonder peterselie bestaat.
koriander
biocitroenzeste
olijfolie
ras-el-hanout
komijnpoeder
pijnboompitjes
rozijntjes
Triple sec
peterselie
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: