De vis en zeevruchten: bak tijgergarnalen in wat olie met
gehakte peterselie, knoflook en olijfolie. Gril verse sardines,
tonijnmoten, kabeljauwhaasjes en koolvis. Kook en grill op
schijfjes gesneden octopustentakels.
Voor de warme bereiding: bak gesneden rode ui met geplet
knoflook en gehakte peterselie in een beetje boter.
Snijd de andere groenten in brunoise: de rode en gele
paprika’s en de worteltjes. Rooster pijnboompitjes droog in een
hete pan.
Voeg alles samen en zet warm weg.
Maak de couscousgranen klaar volgens de instructies op de
verpakking en werk af met een beetje boter. Meng met de
groentebereiding, een glas witte wijn en een scheutje
citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar warm.
Maak de koude bereiding klaar: hak peterselie en verse
munt. Vierendeel kerstomaatjes, haal ze leeg en knip ze in
stukjes. Rasp de zeste van een biocitroen. Meng de koude
bereiding net voor het opdienen met de warme tabouleh.
couscous met gegrilde vis
Dit gerecht hebben wij voor het eerst gegeten in een
restaurant in Sousse, Tunesië.
Je kon er zelf het assortissement vis en zeevruchten
kiezen uit het aanbod van de dag.
Het is een welgekomen afwisseling voor de klassieke
‘couscous’ met soep en vlees. Nadien heb ik het thuis af
en toe zelf klaargemaakt. Want het is helaas niet overal te
vinden op de menukaart van de Noord-Afrikaanse
restaurants in onze regio.
ingrediënten - info
rode ui
knoflook
peterselie
boter
rode en gele paprika’s
worteltjes
pijnboompitjes
couscousgranen
witte wijn
Dresseer alle ingrediënten op een groot bord, de warme
tabouleh in het midden en dien op met een tomatensausje met
komijn, peterselie en knoflook.
citroen
peper en zout
peterselie
verse munt
kerstomaatjes
onbespoten citroen
vis en zeevruchten
naar eigen keuze en ‘goesting’
passata
komijnpoeder
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.