couscous met gegrilde vis
De vis en zeevruchten: bak tijgergarnalen in wat olie met gehakte peterselie, knoflook en olijfolie. Gril verse sardines, tonijnmoten, kabeljauwhaasjes en koolvis. Kook en grill op schijfjes gesneden octopustentakels. Voor de warme bereiding: bak gesneden rode ui met geplet knoflook en gehakte peterselie in een beetje boter. Snijd de andere groenten in brunoise: de rode en gele paprika’s en de worteltjes. Rooster pijnboompitjes droog in een hete pan. Voeg alles samen en zet warm weg. Maak de couscousgranen klaar volgens de instructies op de verpakking en werk af met een beetje boter. Meng met de groentebereiding, een glas witte wijn en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar warm. Maak de koude bereiding klaar: hak peterselie en verse munt. Vierendeel kerstomaatjes, haal ze leeg en knip ze in stukjes. Rasp de zeste van een biocitroen. Meng de koude bereiding net voor het opdienen met de warme tabouleh.

couscous met gegrilde vis

Dit gerecht hebben wij voor het eerst gegeten in een restaurant in Sousse, Tunesië. Je kon er zelf het assortissement vis en zeevruchten kiezen uit het aanbod van de dag. Het is een welgekomen afwisseling voor de klassieke ‘couscous’ met soep en vlees. Nadien heb ik het thuis af en toe zelf klaargemaakt. Want het is helaas niet overal te vinden op de menukaart van de Noord-Afrikaanse restaurants in onze regio.
ingrediënten - info rode ui knoflook peterselie boter rode en gele paprika’s worteltjes pijnboompitjes couscousgranen witte wijn
Dresseer alle ingrediënten op een groot bord, de warme tabouleh in het midden en dien op met een tomatensausje met komijn, peterselie en knoflook.
citroen peper en zout peterselie verse munt kerstomaatjes onbespoten citroen vis en zeevruchten naar eigen keuze en ‘goesting’ passata komijnpoeder
Creatief Koken de              passie kookvurige

couscous

met gegrilde vis

ingrediënten - info rode ui knoflook peterselie boter rode en gele paprika’s worteltjes pijnboompitjes couscousgranen witte wijn
Dit gerecht hebben wij voor het eerst gegeten in een restaurant in Sousse, Tunesië. Je kon er zelf het assortissement vis en zeevruchten kiezen uit het aanbod van de dag. Het is een welgekomen afwisseling voor de klassieke ‘couscous’ met soep en vlees. Nadien heb ik het thuis af en toe zelf klaargemaakt. Want het is helaas niet overal te vinden op de menukaart van de Noord- Afrikaanse restaurants in onze regio.
De vis en zeevruchten: bak tijgergarnalen in wat olie met gehakte peterselie, knoflook en olijfolie. Gril verse sardines, tonijnmoten, kabeljauwhaasjes en koolvis. Kook en grill op schijfjes gesneden octopustentakels. Voor de warme bereiding: bak gesneden rode ui met geplet knoflook en gehakte peterselie in een beetje boter. Snijd de andere groenten in brunoise: de rode en gele paprika’s en de worteltjes. Rooster pijnboompitjes droog in een hete pan. Voeg alles samen en zet warm weg. Maak de couscousgranen klaar volgens de instructies op de verpakking en werk af met een beetje boter. Meng met de groentebereiding, een glas witte wijn en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar warm. Maak de koude bereiding klaar: hak peterselie en verse munt. Vierendeel kerstomaatjes, haal ze leeg en knip ze in stukjes. Rasp de zeste van een biocitroen. Meng de koude bereiding net voor het opdienen met de warme tabouleh.
Dresseer alle ingrediënten op een groot bord, de warme tabouleh in het midden en dien op met een tomatensausje met komijn, peterselie en knoflook.
Bereiding Ingrediënten
citroen peper en zout peterselie verse munt kerstomaatjes onbespoten citroen vis en zeevruchten naar eigen keuze en ‘goesting’ passata komijnpoeder
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige