ingrediënten - info
olijfolie
lamsgehakt
of zuiver rundsgehakt
knoflook
koriander
pizzadeeg
Maak de vulling. Bak het lamsgehakt (of rundergehakt) rul in
olijfolie met een gehakt sjalotje en een paar teentjes geperst
knoflook. Kruid met koriander, kaneel, komijn, cayennepeper,
peper en zout. Voeg geweekte rozijntjes, geroosterde
pijnboompitjes en een paar eetlepels tomatenpuree toe.
Borstel de pizzabodem in met olijfolie en leg er een 2
centimeter dikke laag vulling op. Rasp feta op de vulling. Plooi
nu de randen over de vulling, zodat je het effect krijgt van een
open pizza calzone.
Bak de pizza 12 minuten in een oven op 210°C.
Turkse pizza - lahmacun
Hoewel ‘lahmacun’ in het Arabisch ‘vlees op deeg’
betekent is het vooral bekend als Turkse pizza. Voor het
overige klopt de omschrijving.
Kenmerkend is dat er runder- of lamsgehakt op een
pizzabodem gebakken wordt.
Meestal wordt die dichtgeplooid, maar soms ook als
open pizza opgediend.
Dit gerecht heeft als thuisbasis een zéér ruim territorium,
van Azerbeidzjan tot Israël en alles daartusen en
daarrond. Specifiek ‘Turks’ is het dus niet écht.
rozijntjes
kaneel
komijn
cayenne
tomatenpuree
pijnboompitjes
feta