Adana köfte met bulgur kisir
ingrediënten - info rundergehakt ui paneermeel eieren knoflook peper en zout köftekruiden
Adana köfte: meng het rundergehakt met fijngesneden ui, geperst knoflook, paneermeel en een losgeklopt ei. Meng de kruiden onder de bereiding: peper en zout, komijn en köftekruiden (zelf samenstellen, supermarkt of speciaalzaak). Maak er gehakballen van en leg die in een ingevette ovenschotel. Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer met een spiesje of ze gaar zijn. Bulgur kisir: bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Emondeer ondertussen de tomaten door ze in heet water onder te dompelen, af te koelen onder de kraan en te schillen. Halveer, verwijder de inhoud en snijd het vruchtvlees in brunoise. Maak paprikapuree. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadjes. Gaar de paprika’s in een ovenschotel in de oven, 25 minuutjes op 185°C. Pureer met een scheutje olijfolie.

Adana köfte met bulgur kisir

Adana is een Turkse stad in het zuid-oosten van dat land. Deze köfte is een variant op het ‘Adana kebabi’, de beschermde benaming voor een grillspies met ongeveer dezelfde bereiding. Behalve dan, dat die spies lamsgehakt bevat en staartvet, de kenmerkende ingrediënten voor de Adana kebabi. Er zijn gelijksoortige recepten te vinden in Irak en Syrië.
Hak de peterselie en de muntblaadjes. Schil de komkommer, snijd in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brunoise. Meng nu de bulgur met, in hoeveelheden volgens smaak, wat olijfolie, tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapuree, komkommerblokjes, gehakte peterselie en munt. Dien op met een gemengde salade naar keuze.
komijn bulgur olijfolie tomaten rode paprika peterselie komkommer munt gemengde salade
Creatief Koken de              passie kookvurige

Adana köfte

met bulgur kisir

ingrediënten - info rundergehakt ui paneermeel eieren knoflook peper en zout köftekruiden
Adana köfte: meng het rundergehakt met fijngesneden ui, geperst knoflook, paneermeel en een losgeklopt ei. Meng de kruiden onder de bereiding: peper en zout, komijn en köftekruiden (zelf samenstellen, supermarkt of speciaalzaak). Maak er gehakballen van en leg die in een ingevette ovenschotel. Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer met een spiesje of ze gaar zijn. Bulgur kisir: bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Emondeer ondertussen de tomaten door ze in heet water onder te dompelen, af te koelen onder de kraan en te schillen. Halveer, verwijder de inhoud en snijd het vruchtvlees in brunoise. Maak paprikapuree. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadjes. Gaar de paprika’s in een ovenschotel in de oven, 25 minuutjes op 185°C. Pureer met een scheutje olijfolie.
Adana is een Turkse stad in het zuid-oosten van dat land. Deze köfte is een variant op het ‘Adana kebabi’, de beschermde benaming voor een grillspies met ongeveer dezelfde bereiding. Behalve dan, dat die spies lamsgehakt bevat en staartvet, de kenmerkende ingrediënten voor de Adana kebabi. Er zijn gelijksoortige recepten te vinden in Irak en Syrië.
Hak de peterselie en de muntblaadjes. Schil de komkommer, snijd in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brunoise. Meng nu de bulgur met, in hoeveelheden volgens smaak, wat olijfolie, tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapuree, komkommerblokjes, gehakte peterselie en munt. Dien op met een gemengde salade naar keuze.
Bereiding Ingrediënten
komijn bulgur olijfolie tomaten rode paprika peterselie komkommer munt gemengde salade
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige
KOOKINFO