ingrediënten - info
rundergehakt
ui
paneermeel
eieren
knoflook
peper en zout
köftekruiden
Adana köfte: meng het rundergehakt met fijngesneden ui,
geperst knoflook, paneermeel en een losgeklopt ei. Meng de
kruiden onder de bereiding: peper en zout, komijn en
köftekruiden (zelf samenstellen, supermarkt of speciaalzaak).
Maak er gehakballen van en leg die in een ingevette
ovenschotel. Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde
oven op 185°C. Controleer met een spiesje of ze gaar zijn.
Bulgur kisir: bereid de bulgur zoals aangegeven op de
verpakking en laat afkoelen.
Emondeer ondertussen de tomaten door ze in heet water
onder te dompelen, af te koelen onder de kraan en te schillen.
Halveer, verwijder de inhoud en snijd het vruchtvlees in
brunoise.
Maak paprikapuree. Schil de paprika’s met een dunschiller.
Verwijder de zaadjes. Gaar de paprika’s in een ovenschotel in
de oven, 25 minuutjes op 185°C. Pureer met een scheutje
olijfolie.
Adana köfte met bulgur kisir
Adana is een Turkse stad in het zuid-oosten van dat land.
Deze köfte is een variant op het ‘Adana kebabi’, de
beschermde benaming voor een grillspies met ongeveer
dezelfde bereiding.
Behalve dan, dat die spies lamsgehakt bevat en staartvet,
de kenmerkende ingrediënten voor de Adana kebabi.
Er zijn gelijksoortige recepten te vinden in Irak en Syrië.
Hak de peterselie en de muntblaadjes. Schil de komkommer,
snijd in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het
vruchtvlees in brunoise.
Meng nu de bulgur met, in hoeveelheden volgens smaak, wat
olijfolie, tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapuree,
komkommerblokjes, gehakte peterselie en munt.
Dien op met een gemengde salade naar keuze.
komijn
bulgur
olijfolie
tomaten
rode paprika
peterselie
komkommer
munt
gemengde salade
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.