Was de aardappelen, schil ze en rasp ze fijn. Zet er de
staafmixer in en mix tot pulp. Laat uitlekken in een bolzeef.
Maak nu een glad pannenkoekendeeg van de geraspte
aardappelen, geplet knoflook, melk, vloeiende bloem en een
losgeklopt ei. Kruid met marjolein, peper en zout.
De verhouding tussen bloem en aardappelen is ongeveer 1 op
4. Als het deeg te dun is, voeg bloem toe en als het
integendeel te dik is, een beetje meer melk.
Verhit de olie in een pan of pannenkoek, schep het deeg erop
en bak de aardappelpannenkoeken aan beide kanten
goudbruin.
bramboráky - aardappelpannenkoekjes
ingrediënten - info
aardappelen
knoflook
vloeiende bloem
eieren
olijfolie
melk
marjolein
peper en zout
Deze bramboráky of aardappelpannenkoekjes is een
klassiek bijgerecht in de Tsjechische keuken.
Je bestelt in een restaurant een hoofdgerecht en veel kans
dat de ober de vraagt stelt: wat wil u erbij hebben,
hranolky (frietjes), bramborové krokety
(aardappelkroketten) of bramboráky?
Meestal dus worden ze geserveerd als bijgerecht, maar
soms ook komen ze op tafel in een hoofdrol met gebakken
en gefrituurde uien.
Klik hier voor een toepassing: reebiefstuk met schorseneren.
Kruimelpad
Selectie
Verwante recepten
meer vegetarische gerechten: