Was de aardappelen, schil ze en rasp ze fijn. Zet er de staafmixer in en mix tot pulp. Laat uitlekken in een bolzeef. Maak nu een glad pannenkoekendeeg van de geraspte aardappelen, geplet knoflook, melk, vloeiende bloem en een losgeklopt ei. Kruid met marjolein, peper en zout. De verhouding tussen bloem en aardappelen is ongeveer 1 op 4. Als het deeg te dun is, voeg bloem toe en als het integendeel te dik is, een beetje meer melk. Verhit de olie in een pan of pannenkoek, schep het deeg erop en bak de aardappelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

bramboráky - aardappelpannenkoekjes

ingrediënten - info aardappelen knoflook vloeiende bloem
eieren olijfolie melk marjolein peper en zout
Deze bramboráky of aardappelpannenkoekjes is een klassiek bijgerecht in de Tsjechische keuken. Je bestelt in een restaurant een hoofdgerecht en veel kans dat de ober de vraagt stelt: wat wil u erbij hebben, hranolky (frietjes), bramborové krokety (aardappelkroketten) of bramboráky? Meestal dus worden ze geserveerd als bijgerecht, maar soms ook komen ze op tafel in een hoofdrol met gebakken en gefrituurde uien.
Klik hier voor een toepassing: reebiefstuk met schorseneren.
Creatief Koken de              passie kookvurige

bramboráky

aardappel-

pannenkoekjes

Was de aardappelen, schil ze en rasp ze fijn. Zet er de staafmixer in en mix tot pulp. Laat uitlekken in een bolzeef. Maak nu een glad pannenkoekendeeg van de geraspte aardappelen, geplet knoflook, melk, vloeiende bloem en een losgeklopt ei. Kruid met marjolein, peper en zout. De verhouding tussen bloem en aardappelen is ongeveer 1 op 4. Als het deeg te dun is, voeg bloem toe en als het integendeel te dik is, een beetje meer melk. Verhit de olie in een pan of pannenkoek, schep het deeg erop en bak de aardappelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Bereiding Ingrediënten
eieren olijfolie melk marjolein peper en zout
Deze bramboráky of aardappelpannenkoekjes is een klassiek bijgerecht in de Tsjechische keuken. Je bestelt in een restaurant een hoofdgerecht en veel kans dat de ober de vraagt stelt: wat wil u erbij hebben, hranolky (frietjes), bramborové krokety (aardappelkroketten) of bramboráky? Meestal dus worden ze geserveerd als bijgerecht, maar soms ook komen ze op tafel in een hoofdrol met gebakken en gefrituurde uien.
Klik hier voor een toepassing: reebiefstuk met schorseneren.
ingrediënten - info aardappelen knoflook vloeiende bloem
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige