Tsjechische knoflooksoep
Maak om te beginnen een stevige kippenbouillon. Laat deze heldere bouillon tot 2/3 van het oorspronkelijke volume inkoken om de smaak te accentueren. Houd de soep warm. Snipper een tweetal uien en fruit ze samen met een volledige bol gepelde en geperste knoflookteentjes in een beetje olijfolie tot de ui net begint te kleuren. Doe deze bereiding bij de kippenbouillon en roer goed om. Laat even goed doorkoken en verminder dan het vuur. Kruid de soep naar smaak bij met peper, zout en marjolein. Houd de soep warm op laag vuur tot gebruik. Werk ze voor het opdienen af met gehakte peterselie en het groen van gesneden lente-uitjes. Je kan naast de soep, op tafel potjes zetten met geraspte kaas, krokant gebakken spekjes en croutons.

Česnečka - Tsjechische knoflooksoep

ingrediënten - info uien knoflook olijfolie marjolein peper en zout
boter peterselie lente-uitjes geraspte kaas spekjes croutons kippenbouillon
Česnečka ofwel česneková polévka is zonder twijfel de meest geliefde soep van de Tsjechen. Je kan ze bestellen in vrijwel elk restaurant (restaurace) of eetcafé (hostinec). Er bestaan enkele varianten op het thema ‘knoflooksoep’. Soms worden er stukjes aardappel in verwerkt, waardoor het een stevige maaltijdsoep wordt. Soms is de basis voor de soep een vleesbouillon of een groentebouillon. Wij hebben er ook voorgeschoteld gekregen met geklutste eieren erin of als romige soep door toevoeging van room. Soms worden er spekjes of croutons in verwerkt. Maar de absolute gemene deler is knoflook, héél véél knoflook! In vele internet-recepten wordt vlotjes gebruik gemaakt van bouillonblokjes om de soep te maken. De smaak is echter niet vergelijkbaar met de knoflooksoep op basis van een bouillon, getrokken mét een soepkieken, verse groenten en verse kruiden.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Česnečka

Tsjechische

knoflooksoep

ingrediënten - info uien knoflook olijfolie marjolein peper en zout
Maak om te beginnen een stevige kippenbouillon. Laat deze heldere bouillon tot 2/3 van het oorspronkelijke volume inkoken om de smaak te accentueren. Houd de soep warm. Snipper een tweetal uien en fruit ze samen met een volledige bol gepelde en geperste knoflookteentjes in een beetje olijfolie tot de ui net begint te kleuren. Doe deze bereiding bij de kippenbouillon en roer goed om. Laat even goed doorkoken en verminder dan het vuur. Kruid de soep naar smaak bij met peper, zout en marjolein. Houd de soep warm op laag vuur tot gebruik. Werk ze voor het opdienen af met gehakte peterselie en het groen van gesneden lente- uitjes. Je kan naast de soep, op tafel potjes zetten met geraspte kaas, krokant gebakken spekjes en croutons.
Bereiding Ingrediënten
boter peterselie lente-uitjes geraspte kaas spekjes croutons kippenbouillon
Česnečka ofwel česneková polévka is zonder twijfel de meest geliefde soep van de Tsjechen. Je kan ze bestellen in vrijwel elk restaurant (restaurace) of eetcafé (hostinec). Er bestaan enkele varianten op het thema ‘knoflooksoep’. Soms worden er stukjes aardappel in verwerkt, waardoor het een stevige maaltijdsoep wordt. Soms is de basis voor de soep een vleesbouillon of een groentebouillon. Wij hebben er ook voorgeschoteld gekregen met geklutste eieren erin of als romige soep door toevoeging van room. Soms worden er spekjes of croutons in verwerkt. Maar de absolute gemene deler is knoflook, héél véél knoflook! In vele internet-recepten wordt vlotjes gebruik gemaakt van bouillonblokjes om de soep te maken. De smaak is echter niet vergelijkbaar met de knoflooksoep op basis van een bouillon, getrokken mét een soepkieken, verse groenten en verse kruiden.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige