ingrediënten - info
haantjes
vloeiende bloem
platte pasta
rode ui
knoflook
rode wijn
tomatenpuree
Halveer de haantjes en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak
ze kort op hoog vuur goudbruin.
Snijd rode ui op rondjes en bak die met fijngesneden
knoflookteentjes. Neem bij voorkeur een gietijzeren kookpot
en doe de bereiding daarin.
haantje in rodewijnsaus - kokoras krasatos
Dit is kort samengevat de Griekse versie van een Franse
coq au vin. Althans wat de grote lijnen van het recept
betreft. Het is trouwens een recept dat eeuwenoud is en
reeds ten tijde van het Romeinse rijk opgediend werd.
Giet er in gelijke hoeveelheden passata, kippenbouillon en
rode wijn bij. Voeg een kuipje tomatenpuree, een kaneelstokje
en enkele blaadjes laurier toe.
Breng op smaak met peper en zout. Leg de haantjes in de
pot, roer om en zorg dat ze ondergedompeld zijn. Laat ze 1 tot
1 ½ uur sudderen op laag vuur tot de kippendelen gaar zijn.
Dien op met een pasta, bijvoorbeeld de korte Griekse, zoals
op foto. Werk af met geraspte feta en gehakte peterselie.
passata
kippenbouillon
kaneelpijpje
laurier
peterselie
feta
olijfolie
peper en zout
meer recepten met pluimvee: