haantje in rodewijnsaus
ingrediënten - info haantjes vloeiende bloem platte pasta rode ui knoflook rode wijn tomatenpuree
Halveer de haantjes en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak ze kort op hoog vuur goudbruin. Snijd rode ui op rondjes en bak die met fijngesneden knoflookteentjes. Neem bij voorkeur een gietijzeren kookpot en doe de bereiding daarin.

haantje in rodewijnsaus - kokoras krasatos

Dit is kort samengevat de Griekse versie van een Franse coq au vin. Althans wat de grote lijnen van het recept betreft. Het is trouwens een recept dat eeuwenoud is en reeds ten tijde van het Romeinse rijk opgediend werd.
Giet er in gelijke hoeveelheden passata, kippenbouillon en rode wijn bij. Voeg een kuipje tomatenpuree, een kaneelstokje en enkele blaadjes laurier toe. Breng op smaak met peper en zout. Leg de haantjes in de pot, roer om en zorg dat ze ondergedompeld zijn. Laat ze 1 tot 1 ½ uur sudderen op laag vuur tot de kippendelen gaar zijn. Dien op met een pasta, bijvoorbeeld de korte Griekse, zoals op foto. Werk af met geraspte feta en gehakte peterselie.
passata kippenbouillon kaneelpijpje laurier peterselie feta olijfolie peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

haantje

in rode wijnsaus

kokoras krasatos

ingrediënten - info haantjes vloeiende bloem platte pasta rode ui knoflook rode wijn tomatenpuree
Halveer de haantjes en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak ze kort op hoog vuur goudbruin. Snijd rode ui op rondjes en bak die met fijngesneden knoflookteentjes. Neem bij voorkeur een gietijzeren kookpot en doe de bereiding daarin.
Dit is kort samengevat de Griekse versie van een Franse coq au vin. Althans wat de grote lijnen van het recept betreft. Het is trouwens een recept dat eeuwenoud is en reeds ten tijde van het Romeinse rijk opgediend werd.
Giet er in gelijke hoeveelheden passata, kippenbouillon en rode wijn bij. Voeg een kuipje tomatenpuree, een kaneelstokje en enkele blaadjes laurier toe. Breng op smaak met peper en zout. Leg de haantjes in de pot, roer om en zorg dat ze ondergedompeld zijn. Laat ze 1 tot 1 ½ uur sudderen op laag vuur tot de kippendelen gaar zijn. Dien op met een pasta, bijvoorbeeld de korte Griekse, zoals op foto. Werk af met geraspte feta en gehakte peterselie.
Bereiding Ingrediënten
passata kippenbouillon kaneelpijpje laurier peterselie feta olijfolie peper en zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige