ingrediënten - info
gezouten spek
uien
pastinaak
wortelen
raapjes
knoflook
vloeiende bloem
Snijd het spek (bijvoorbeeld petit salé) in grote dobbelstenen.
Pel de kleine uien. Schil en snijd de pastinaak, wortelen en
raapjes in grove stukken. Snijd het gepelde knoflook in
plakjes.
Bak het spek aan. Bestuif de stukken stoofvlees met bloem en
schroei ze dicht.
Voeg nu het spek en de groenten samen met het stoofvlees in
de slowcooker. Voeg verse tijm en rozemarijn toe en bedek
met een paar draaien uit de pepermolen. Geen zout
toevoegen.
bœuf bourguignon
Boeuf bourguignon is een creatie van Auguste Escoffier.
Serieuse adelbrieven dus voor gerecht dat zowel
opgediend wordt zowel tijdens een zondags familie-
etentje, als in gerenomeerde sterrenrestaurants.
Zet het onder met kalfsfond en rode wijn. Doe er een flinke
scheut cognac bij. Zet het toestel op de hoge stand en laat
langzaam garen gedurende 5 (vijf) uur. Het kan ook in een
kasserolle in de oven. Zet die op 90°C en controleer
regelmatig de garing. Reken op dezelfde gaartijd.
Werk af met gehakte peterselie.
stoofvlees rund
olijfolie
tijm
rozemarijn
peper uit de molen
kalfsfond
rode wijn
cognac
peterselie