ingrediënten - info
Duitse braadworsten
2 uien
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
Hak de uien heel fijn en braad glazig in een beetje olijfolie.
Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water.
Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even
doorkoken.
Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en het
kerriepoeder. Als de saus te dik is, ietsje verdunnen met water.
Bak de braadworst en dien op met frietjes.
Thüringer Bratwurst
Een originele Thüringer Rostbratwurst is geografisch
beschermd en mag alleen in dat gebied geproduceerd
worden. De productie ervan is onderworpen aan duidelijke
specificaties inzake samenstelling, smaak en grootte.
Met andere woorden, een frituursnack met standing!
Daarom wagen we het niet de worst (na) te maken. Die
haal je gewoon in speciaalzaken, maar ook in
winkelketens met Duitse roots.
De saus is wél het uitproberen waard. En de combinatie
van beiden: das schmeckt lecker!
250 gr ketchup
3 el balsamico
2 el honing
½ el sojasaus
1 tl chilipoeder
2 el kerriepoeder